Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, η μαύρη σοκολάτα, τα μούρα και το κόκκινο κρασί εμπεριέχουν τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή και η κατανάλωση τους σε υψηλά επίπεδα μπορούν να προστατεύσουν από διαβήτη τύπου 2 βοηθώντας τον οργανισμό να ελέγξει τα επίπεδα γλυκόζης.
Στην έρευνα έλαβαν μέρος 2.000 γυναίκες οι οποίες κρατούσαν ημερολόγιο όλων των τροφών και των ποτών που κατανάλωναν και τα δείγματα του αίματος που αναλύονταν. Όπως αποκαλύφθηκε, τα φλαβονοειδή σταθεροποιούν τα επίπεδα της ινσουλίνης, της ορμόνης που ελέγχει τη γλυκόζη στον οργανισμό. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι αποτρέπει από τη χρόνια φλεγμονή.
Ο διαβήτης επηρεάζει περίπου 2,9 εκατ. ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και θεωρείται ότι ακόμη 850.000 δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν.
Η ίδια μελέτη έδειξε ότι το τσάι, ορισμένα βότανα, το σέλερι, τα μήλα και τα πορτοκάλια περιέχουν τέτοιες ουσίες. Ωστόσο, υπάρχουν και προειδοποιήσεις σχετικά με την υπερκατανάλωση σοκολάταας και κρασιού, μετά την ανακάλυψη των φλαβονοειδών.

Σοκολάτα κατά του διαβήτη τύπου 2
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Επιστροφή 2 ενοικίων σε γιατρούς και νοσηλευτές που ζουν στην περιφέρεια
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Ιατρικό Πάρκο από LAMDA και Ιατρικό Αθηνών
Νέες παστίλιες Strepfen με γεύση πορτοκάλι – Η λύση για τον πονόλαιμο χωρίς ζάχαρη
Απίστευτο περιστατικό στο Νοσοκομείο Αιγίου: Νεκρός ο ασθενής – μποξέρ που ξυλοκόπησε γιατρό
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΣΕΙΒ και Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Ψηφιακής Υγείας















Comments (0)