Ο γερμανικός όμιλος φαρμάκων και χημικών Bayer ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρίας σπόρων Monsanto έναντι 122 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά, ή 62 δισ. δολαρίων συνολικά συμπεριλαμβανομένου του χρέους, προκειμένου να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία αγροχημικών.
Η Bayer ανακοίνωσε ότι η πρόταση που έγινε προς την διοίκηση της Monsanto αντιπροσωπεύει ένα υπερτίμημα (premium) 37% έναντι της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Monsanto στις 9 Μαΐου, πριν αρχίσουν να κυκλοφορούν οι φήμες για τη σχεδιαζόμενη προσφορά.
Η Monsanto αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι η Bayer είχε καταθέσει προσφορά για τον όμιλο, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά των επενδυτών, με έναν από τους βασικούς μετόχους της γερμανικής εταιρίας να χαρακτηρίζει την κίνηση ως μια αλαζονική προσπάθεια για τη δημιουργία μιας αυτοκρατορίας.
Η Bayer διευκρίνισε ότι σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία μέσω ενός συνδυασμού χρέους και μετοχών. Ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει οι συνέργειες να συνεισφέρουν ετησίως στα κέρδη της περίπου 1,5 δισεκ. δολάρια ύστερα από διάστημα τριών ετών.

Στα 62 δισ. δολ. η προσφορά – μαμούθ της Bayer για τη Monsanto
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Οικογενειακοί ιατροί: Ναι για τους ιδιώτες Προσωπικούς Ιατρούς – Όχι στη μονομερή αλλαγή συμβάσεων
Ξανά πρώτη η ΔΑΚΟΑ στις εκλογές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
SOS για την άμεση πρόσβαση στα συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Μητσοτάκης στο «Μεταξά»: Πλήρης ανακαίνιση με δωρεά – Υπερσύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο τα επόμενα χρόνια
Γιατί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία «καρφώνει» το ΚΕΣΥ















Comments (0)