Στο δυσθεώρητο ποσό των 2 δισ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη της πολιτείας προς τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα του Φαρμάκου.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιηθηκε στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ , του ΠΣΦ , του ΣΑΦΕ, της ΟΣΦΕ και του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ τονίστηκε πως ο κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης είναι ορατός μέσα στις επόμενες ημέρες.
“Η στάση εμπορίου στην αγορά φαρμάκου θα πραγματοποιηθεί άμεσα αν ο ΕΟΠΥΥ δεν αποκτήσει την ελάχιστη βιώσιμη ρευστότητα για να την διοχετεύσει στους παρόχους”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ, όπου τονίζεται πως οι οικονομικές αντοχές όλων έχουν εξαντληθεί.
“Το Φάρμακο πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση και η ρευστότητα του ΕΟΠΥΥ είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της αγοράς”, καταλήγουν και ζητούν, για ακόμη μια φορά, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό .

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η Φαρμακευτική Περίθαλψη
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Κλινικές Μελέτες: Νέα ΚΥΑ, Εθνικό Μητρώο και οι προκλήσεις του 2026
Προκήρυξη 196 θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ
«Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις»















Comments (0)