Σε καθεστώς «προτεραιότητας» εντάσσει η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) την εξέταση του φαρμάκου venetoclax της Roche για τη θεραπεία του καρκίνου του αίματος, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε συνεργασία με τη φαρμακευτική επιχείρηση Abbvie.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αναλυτές χαρακτηρίζουν το φάρμακο ως «blockbuster», αναμένοντας να επιτύχει πωλήσεις άνω του 1 δις. δολ. το χρόνο, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν ήδη ζητήσει την ταχύρυθμη έγκριση του από τον περασμένο Μάιο, χαρακτηρίζοντας το ως σημαντική θεραπευτική ανακάλυψη.
Οι δυο φαρμακευτικές επισημαίνουν ότι το φάρμακο έχει εκπληρώσει τους πρωταρχικούς του στόχους για τη θεραπεία ασθενών με χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία.
Η Roche αναμένει να λάβει την έγκριση του FDA στο πρώτο εξάμηνο του 2016.
Η χρηματιστηριακή Cowen and Co έχει προβλέψει ότι το venetoclax, εφόσον εγκριθεί, θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ετήσιες πωλήσεις 2 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2020.
«Το venetoclax λειτουργεί με έναν δυναμικό τρόπο στην αντιμετώπιση του δύσκολου αυτού τύπου της χρόνιας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας» όπως τονίζει η Sandra Horning, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Roche και επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης του προϊόντος.
Η Roche θα έχει τα δικαιώματα κυκλοφορίας του venetoclax στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εκπρόσωπος της Abbvie τόνισε ότι η εταιρεία θα διανείμει το φάρμακο στην Ευρώπη, όπου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει επικυρώσει την αίτηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας του.

Στην τελική ευθεία το νέο φάρμακο της Roche και Abbvie κατά της λευχαιμίας
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Απόφαση-έκτρωμα του Υπουργείου Υγείας δημιουργεί “ανύπαρκτη” ιατρική εξειδίκευση
Κρίση στην Ογκολογική του ΠΓΝ Ιωαννίνων με σοβαρές καταγγελίες για αυταρχισμό και επικίνδυνες πρακτικές
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Πώς σχεδιάζουν οι γιατροί την συνταξιοδότηση τους στην Ευρώπη
Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα για 12.000 επαγγελματίες υγείας
33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα το 2026















Comments (0)