Περισσότερα από το 40% των κρουσμάτων στη δυτική Αφρική, απ’ όπου ξεκίνησε τον Μάρτιο η επιδημία, σημειώθηκαν τις τελευταίες 21 ημέρες, σημείωσαν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), μια ακόμη ένδειξη ότι η επιδημία ξεπερνά τις προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο.
Το ποσοστό θνησιμότητας είναι κατά μέσο όρο 51%, με το χαμηλότερο είναι 41% στη Σιέρα Λεόνε και το υψηλότερο 66% στη Γουινέα, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.
Το ποσοστό θνησιμότητας είναι χαρακτηριστικό των σοβαρών προβλημάτων στη διαχείριση της επιδημίας, της πρόληψης και του ελέγχου της, αλλά και των ανεπαρκών ιατρικών μέτρων και των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, στη Σιέρα Λεόνε οι ιατρικές υποδομές της πρωτεύουσας Φρίταουν είναι τόσο περιορισμένες που οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα μεταφέρονται σε κλινικές στην πόλη Κένεμα, οι οποίες πλέον είναι υπερπλήρεις.
Στο μεταξύ, η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν σημείωσε ότι η επιδημία του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με αυτή στη δυτική Αφρική.
Η Τσαν πρόσθεσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «έχει υπάρξει ένας πολύ σημαντικός υποστηρικτής» των προσπαθειών του ΠΟΥ στην αντιμετώπιση της επιδημίας, όπως και άλλες χώρες, όπως η Κίνα, η Νότια Αφρική, η Ελβετία, η Βρετανία, η Γαλλία, το Κουβέιτ και ο Καναδάς, οι οποίες παρείχαν ιατρική, επιμελητειακή ή άλλη υποστήριξη.
Στο μισό δισ. το κόστος αντιμετώπισης του Έμπολα
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλάζει η πρόσβαση σε ειδικούς γιατρούς-Υποχρεωτική η παραπομπή από τον Προσωπικό Ιατρό
Προβλήματα δεν έχει μόνο το ΕΣΥ, αλλά και οι ιδιωτικοί όμιλοι..
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Οικογενειακοί ιατροί: Ναι για τους ιδιώτες Προσωπικούς Ιατρούς – Όχι στη μονομερή αλλαγή συμβάσεων
Μητσοτάκης στο «Μεταξά»: Πλήρης ανακαίνιση με δωρεά – Υπερσύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο τα επόμενα χρόνια
Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για τις νέες ρυθμίσεις πρόσβασης των ασθενών σε ειδικούς ιατρούς















Comments (0)