Πλήγμα από την επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών παγκοσμίως και ιδιαίτερα από την Κίνα έχει δεχθεί η κορυφαία φαρμακοβιομηχανία Novartis, με τα έως πρότινος διψήφια ποσοστά αύξησης να πέφτουν σε μεσαίας τάξης μονοψήφια.
Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Joe Jimenez, σε συνέντευξή του στο CNBC «οι προοπτικές στις αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, έχουν οδηγήσει σε αστάθεια».
Παρά την αύξηση των κινδύνων, o Joe Jimenez τόνισε ότι η ελβετική φαρμακευτική βιομηχανία, παρά τις απώλειες στις αναδυόμενες αγορές, στηρίζεται στη δύναμη των generics στην Κίνα, προκειμένου να επανέλθουν οι ρυθμοί ανάπτυξης.
«Δεν οπισθοχωρούμε. Έχουμε παρουσία σ’ αυτές τις αγορές για μεγάλο διάστημα. Θα επιβιώσουμε μέσα από την αστάθεια», όπως τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Novartis, στη συνέντευξη του.
Η επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές, στην Κίνα, μεταφράζεται για την επιχείρησή μας σε συρρίκνωση των ποσοστών ανάπτυξης όπως προσθέτει το στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας, τονίζοντας παράλληλα πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω εξαγορών.

Στο προσκήνιο επαναφέρει ο CEΟ της Novartis τα σενάρια εξαγορών
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για το φάρμακο
Επιστροφή των απολυμένων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ μετά από οκτώ χρόνια
Οδύσσεια για έναν 85χρονο: Σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά καμία λύση
Κατάρρευση στις εφημερίες του Νοσοκομείου Αγίας Όλγας: Σοβαρές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων
Ένταση στον ΕΟΔΥ μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας: Αντιδράσεις για τις συμβάσεις ΚΟΜΥ και την υποστελέχωση
Αιματολογική – Ογκολογική Μονάδα ΕΚΠΑ: Έτος διεθνούς αριστείας και επιστημονικής πρωτοπορίας το 2025















Comments (0)