Δυο μεγάλοι πολιτισμοί με τεράστιο κεφάλαιο ιατρικής παράδοσης «συναντήθηκαν» στο Ελληνοκινεζικό συνέδριο Δυτικής Ιατρικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. Στόχος είναι η δημιουργία ενός κοινού λαμπρού μέλλοντος, «επάξιο της ιατρικής ιστορίας των δυο λαών», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ.
Για την ώθηση του ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάσα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ανακοίνωσε τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής .
Την αμφίδρομη συνεισφορά Ανατολής και Δύσης στο «συναπάντημα» των πολιτισμών, στην ανταλλαγή επιστημονικής τεχνογνωσίας και στην καλλιέργεια ανθρωπιστικών αξιών των δύο χωρών, επεσήμανε ο κ. Πατούλης με επίκεντρο τον Τουρισμό Υγείας.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής έδωσε έμφαση στη σύγκλιση των δυο πολιτισμών σε ότι αφορά στη συμβολή τη σύγχρονη επιστήμη της ερευνητικής και κλινικής σύζευξης της γνώσης της Ιατρικής Ελλάδας και Κίνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Με προτεραιότητα να αναδειχθεί η χώρα μας πυρήνας Ιατρικού Τουρισμού, «κέντρο συνάντησης σε αυτή τη σύζευξη έχουμε θέσει την Αττική μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, ανέλυσε το όραμα για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει τη διασταύρωση επιστήμης, γνώσης και πολιτισμού από την Δύση στην Ανατολή.
Κάλεσμα στους παρόντες εκπροσώπους από τα κρατικά νοσοκομεία της Κίνας, τους αξιωματούχους των φορέων Υγείας της Δημοκρατίας της Κίνας και πολλούς Κινέζους και Έλληνες ιατρούς απηύθυνε ο κ. Πατούλης να συμμετέχουν στην ορκωμοσία του όρκου του Ιπποκράτη στην Κω.
Διαβάστε επίσης: Στόχος η Ελλάδα να γίνει Πρότυπο Τουρισμού Υγείας
Μάλιστα, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε όσους εκ της επιστημονικής Κινεζικής κοινότητας μετέβησαν στην Κω και ορκιστήκαν στον όρκο του Πατέρα της Ιατρικής, σχολιάζοντας ότι «εκεί όπου η Δυτική επιστήμη γέννησε την έρευνα, την θεωρεία και την πρακτική άσκηση της Ιατρικής της Δύσης».
Η διοργάνωση του Ελληνοκινεζικού συνέδριου Δυτικής Ιατρικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής αποτελεί έναν κόμβο στην κοινή πρόοδο και στον άξονα της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και συνδυαστικής έρευνας και κλινικής πράξης της Ιατρικής Ανατολής και Δύσης.
Η συνεργασία Ελλάδας και Κίνας μπορεί να επιφέρει την ανάπτυξη την οποία προσδοκά η Ελλάδα και ιδιαίτερα, η Αττική, σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, στον τομέα του Τουρισμού, του Τουρισμού Υγείας και του Πολιτισμού.
Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης Αττικής ενημέρωσε τους συμμετέχοντες του Ελληνοκινεζικού συνεδρίου ότι θα λειτουργήσει Διεθνές Κέντρο Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, το οποίο και θα εγκαινιαστεί στην Αττική τον ερχόμενο Νοέμβριο.
«Σήμερα,» συνέχισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, «είναι ιδιαίτερη η πρόκληση για την ίδια την επιστήμη, σε πολλές ειδικότητες, του συγκερασμού των συμπερασμάτων της ιατρικής γνώσης που οι δύο χώρες κουβαλούν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με τη συμβολή των κορυφαίων επιστημόνων».
Υπενθυμίζεται ότι ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Έλληνα πρωθυπουργό μεταβαίνει στην Σαγκάη, στην οποία ο Περιφερειάρχης Αττικής συμμετέχει, με την αυτοδιοικητική του ιδιότητα αλλά και ως συντονιστής της εθνικής πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Πατούλης, στα λεγόμενά του στην εξαιρετική, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία που η Περιφέρεια Αττικής διατηρεί με την πρέσβειρα της Κίνας στην Αθήνα κυρία Zhang Qiyue, την οποία ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε εξαιρετική διπλωμάτη με όραμα για την συνεργασία των δυο λαών.
Στο πλαίσιο της ζεστής φιλοξενίας, τέλος, Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας και της Υγειονομικής πολιτικής διακυβέρνησης της Κίνας τόνισε ότι «χτίζουμε μαζί τις γέφυρες που θα οδηγήσουν από κοινού τον επιστημονικό κόσμο των δύο λαών σε ένα λαμπρό μέλλον, αντίστοιχο του πλούσιου παρελθόντος που και οι δύο χώρες κουβαλούν».
Στο συνέδριο το «παρών» έδωσαν οι κ.κ. Τζι Τάο, Επικεφαλής της Υπηρεσίας Κινέζικης Παραδοσιακής Ιατρικής Δήμου Πεκίνου, Λι ΣιαοΜπέι, Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Τσαογιάνγκ του Πεκίνου, Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδης Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Λιό Τσινγκτσουάν, Πρύτανης του Νοσοκομείου Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, Γι Φουνιέν, η Ουγγρική Εταιρεία Κεντρικής Ευρώπης για την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και πλήθος γιατρών από τις δύο χώρες και διπλωματικών αξιωματούχων της Κίνας.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ