Πυρά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ δια των βουλευτών του Α. Ξανθού και Δ. Αυγέρη στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που αφορά στην προληπτική οδοντιατρική φροντίδα και την πρόγραμμα ψυχικής υγείας. Για «παροχολογία» κατηγορούν οι βουλευτές τον κ. Πλεύρη και ότι συγκαλύπτει ατοπήματα της ηγεσίας του ΙΦΕΤ.
Με την επανάκαμψη της υγειονομικής κρίσης και υπό συνθήκες κόπωσης και παραιτήσεων του προσωπικού, το Υπουργείο Υγείας επέλεξε να φέρει ένα νομοσχέδιο και το επικοινωνεί ως οδοντιατρικές υπηρεσίες και παροχές, ψυχικής υγείας, ενώ ενέχει κρίσιμες διατάξεις για τον ΙΦΕΤ, σύμφωνα με τον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και την αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Ειδικότερα, την κατηγορία για «επικοινωνιακή διαχείριση» προσάπτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το dentist pass, όταν επιχειρείται για τον ΙΦΕΤ η θεσμοθέτηση της πλήρους ανατροπής «του χαρακτήρα του ως κρατική φαρμακαποθήκη». Ο κ. Ξανθός και η κ. Αυγέρη αναφέρονται στο άρθρο 14 και καταλογίζουν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι «παρέχει εκ των υστέρων πολιτική ασυλία και κάλυψη στις παρανομίες και τα κερδοσκοπικά παιγνίδια της σημερινής Διοίκησης του ΙΦΕΤ». Μάλιστα, οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ενοχοποιητικά πορίσματα ελέγχου και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν απευθυνθεί στη δικαιοσύνη αφού έχουν καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Βολές κατευθύνουν στην κυβέρνηση ότι δεν μεριμνά για την «εξυγίανση και θεσμική «θωράκιση» του ΙΦΕΤ» με δραστικά μέτρα σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης της φαρμακευτικής αγοράς και τις ελλείψεις φαρμάκων ζωτικής σημασίας. «Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης μετατρέπουν το ΙΦΕΤ σε μια αμιγώς εμπορική επιχείρηση κερδοσκοπικού χαρακτήρα που θα λειτουργεί με όρους αδιαφάνειας και θα έχει ενεργό ρόλο στο κύκλωμα των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι βουλευτές.
Εφαλτήριο της στάσης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία περί «αυτορρύθμισης της αγοράς» χωρίς ισχυρή κρατική παρέμβαση, όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ευθέως κατηγορούν ο κ. Ξανθός και η κ. Αυγέρη τον υπουργό και την κυβέρνηση για «ανοικτή διαπλοκή με επιχειρηματικά συμφέροντα που κερδοσκοπούν σε βάρος της Δημόσιας Υγείας». Τους τόνους αντιπαράθεσης ανεβάζουν οι βουλευτές με σχόλια για αποσάθρωση και «σταδιακή ιδιωτικοποίηση των κρατικών φορέων στο χώρο του φαρμάκου (ΕΟΦ-ΙΦΕΤ)» καλλιεργώντας την ανεξέλεγκτη ανηθικότητα στην αγορά, όπως ισχυρίζονται, με την «υπογραφή Μητσοτάκη».
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ