Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων εξέδωσε ανακοίνωση, στηρίζοντας τους περιορισμούς στη συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων, που έθεσε σε εφαρμογή πρόσφατα ο ΕΟΠΥΥ.
Όπως επισημαίνει, στηρίζει τα ληφθέντα μέτρα που έχουν ως σκοπό τη μείωση της άσκοπης συνταγογράφησης. Ακόμη, σημειώνει ότι “οι περιορισμοί που τέθηκαν, είναι σε πλήρη συμμόρφωση με την παγκοσμίως ακολουθούμενη πρακτική, στηρίζονται σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά πρωτόκολλα και συντελούν στο εκσυγχρονισμό της συνταγογράφησης, στην εξυγίανση των οικονομικών της υγείας και στην απομείωση των δυσβάσταχτων claw back”.
Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες ο ΕΟΠΥΥ επέβαλε νέους περιορισμούς στη συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων, θέτοντας χρονικά όρια επανάληψης για βασικές αιματολογικές και απεικονιστικές εξετάσεις. Για την ακρίβεια εφήρμοσε με καθυστέρηση αρκετών μηνών σχετική απόφαση του Σεπτεμβρίου (ΦΕΚ-26.09.2025).
Οι νέοι περιορισμοί δεν ισχύουν για τις δημόσιες μονάδες υγείας όπως νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, όπου οι ασφαλισμένοι μπορούν να πραγματοποιούν τον διαγνωστικό τους έλεγχο χωρίς περιορισμούς.























Comments (0)