Όπως μεταδίδει το Reuters, όσο πιο συχνή είναι η κατανάλωση των ενεργειακών ποτών από τους μαθητές, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι αναφορές κατάθλιψης, που οδηγούν σε νέες παρακινδυνευμένες συνήθειες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικά και το κάπνισμα.
«Οι νέοι έχουν την τάση να αναμιγνύουν το αλκοόλ με ενεργειακά ποτά. Αυτό αποτελεί επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα» όπως επισημαίνει ο επικεφαλής μελέτης Sunday Azagba στο Reuters Health.
Όπως έδειξε η έρευνα σε 8.210 μαθητές λυκείου, το 62% ανέφερε ότι είχα καταναλώσει τουλάχιστον ένα ενεργειακό ποτό στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ενώ το 20% ανέφερε ότι καταναλώνει ενεργειακά ποτά τουλάχιστον μία φορά το μήνα.
«Θέλουμε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Η κατανάλωση ενεργειακών ποτών είναι σε υψηλά επίπεδα στους μαθητές λυκείου», όπως δηλώνει ο Azagba.
Στη Βόρεια Αμερική δαπανώνται δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά των ενεργειακών ποτών κάθε χρόνο.
Ο Azagba και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι τα αγόρια καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα ενεργειακών ποτών από ότι τα κορίτσια.
Οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης έχουν ενοχοποιηθεί με προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιακά, ευερεθιστότητα, προβλήματα ύπνου και εκδηλώσεις νευρικότητας μεταξύ των νέων, όπως σημειώνουν οι συγγραφείς στο περιοδικό Preventive Medicine.

Τα ενεργειακά ποτά υπεύθυνα για «ακραίες» συμπεριφορές των εφήβων;
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Απόφαση-έκτρωμα του Υπουργείου Υγείας δημιουργεί “ανύπαρκτη” ιατρική εξειδίκευση
Κρίση στην Ογκολογική του ΠΓΝ Ιωαννίνων με σοβαρές καταγγελίες για αυταρχισμό και επικίνδυνες πρακτικές
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Νέος τρόπος χορήγησης πρόσθετων αμοιβών στο ΕΣΥ
Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα για 12.000 επαγγελματίες υγείας
33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα το 2026











Comments (0)