Skip to content

Τα νέα φάρμακα προς τη θετική λίστα

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Πρόσκληση για την υποβολή αιτημάτων ένταξης των νέων φαρμάκων στο κατάλογο με τα σκευάσματα που αποζημιώνει η κοινωνική ασφάλιση απέστειλε ο πρόεδρος της σχετικής Επιτροπής.
Με την επιστολή ο Δ. Κούβελας ξεκινάει τη διαδικασία ένταξης νέων σκευασμάτων στη Θετική Λίστα, παρέχοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις, μετά την ανάρτηση του δελτίου τιμών νέων φαρμάκων (εδώ).
Έτσι, για την ένταξη νέων γενόσημων, νέων υβριδικών και καλώς καθιερωμένης χρήσης φαρμάκων, αλλά και νέων πρωτοτύπων σκευασμάτων η Επιτροπή Κατάρτισης του Θετικού Καταλόγου Συνταγογραγούμενων Φαρμάκων ζητάει, μεταξύ άλλων, την υποβολή της σχετικής αίτησης, του κατάλληλου παράβολου και περίληψη των χαρακτηριστικών του προϊόντος.
 
Για τα υβριδικά απαιτείται και η υποβολή των χωρών κυκλοφορίας και αποζημίωσης, ενώ για τα πρωτότυπα χρειάζεται και η μονογραφία του προϊόντος, εγκριτικές μελέτες, επιστημονικές αξιολογήσεις από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, μελέτες δημοσιευμένες σε αξιόπιστα επιστημονικά περιοδικά, αλλά και φαρμακοοικονομικές μελέτες. Ακόμη, ο φάκελος θα περιλαμβάνει και τις χώρες κυκλοφορίας και αποζημίωσης, αλλά και τις ενδείξεις για τις οποίες καλύπτεται από την κοινωνική ασφάλιση των χωρών αυτών, είτε από επίσημα site χωρών, είτε από τους αρμόδιους κρατικούς ασφαλιστικούς φορείς.
Επιπλέον, για όλα τα φάρμακα των οποίων η δραστική ουσία εντάσσεται για πρώτη φορά στη θετική λίστα απαιτείται η αντιστοίχιση τους με ICD-10 συνταγογράφησης.

Επιτροπή Θετικής Λίσταςθετική λίστανέα φάρμακα

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

“Θερμή” υποδοχή ετοιμάζουν στην Κρήτη για τον Ανδ. Ξανθό
H Lavipharm στο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο στη Ρόδο

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top