Περίπου 55 χιλιάδες ανασφάλιστοι έχουν λάβει τους τελευταίους τρεις μήνες το voucher για τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των ανασφάλιστων, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Την ίδια ώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα κάλυψης των αναγκών σε υπηρεσίες υγείας στη νησιωτική Ελλάδα, το Υπουργείο Υγείας θεσμοθέτησε εκ νέου τον υποχρεωτικό χαρακτήρα των αγροτικών ιατρείων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό τα αγροτικά ιατρεία έχουν ήδη αρχίσει να γεμίζουν. Επιπλέον, δίνονται κίνητρα στους γιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν θέσεις σε νησιά, εκτιμώντας πως αυτό θα οδηγήσει στην κάλυψη όλων των κενών έως το καλοκαίρι.
Μεταξύ των κινήτρων, η τριετής σύμβαση αντί για ετήσια, το δικαίωμα συνυπηρέτησης συζύγου, μόρια για την είσοδο τους ΕΣΥ, καθώς και δωρεάν τροφή και στέγη.
«Το ότι στη χώρα μας υφίσταται πρόβλημα, υφίσταται. Και ξέρετε πάντα υπάρχουν και πάρα πολλοί φτωχοί άνθρωποι που δεν τους προλαβαίνει όλους το κράτος. Γενικά όμως να σας πω εμείς προσπαθούμε να μην αφήνουμε κανέναν χωρίς φάρμακα. Όποιος μας έχει ενημερώσει ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που του λείπουν τα φάρμακα και δεν έχει να πληρώσει του τα δίνει αμέσως το Υπουργείο Υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Τα σχέδια του Υπουργείου για ανασφάλιστους και νησιώτες
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Προκήρυξη 1Κ/2026 – 510 μόνιμες θέσεις στο Υπουργείο Υγείας
Παράταση για τους 4.000 εργαζόμενους στο ΕΣΥ με πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
Mε 160 αιτήματα η πρώτη ημέρα για τη διανομή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Διανομή ΦΥΚ από τα φαρμακεία της γειτονιάς: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
Κόντρα Γεωργιάδη -Πολάκη για το PET/CT και το κύκλοτρο στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι















Comments (0)