Skip to content

Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Κρίσιμη χαρακτηρίζουν τα μέλη του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής) την τακτική γενική συνέλευση που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (11.00, Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ).
Σύμφωνα με το σύλλογο η βιωσιμότητα του δημόσιου πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι.
«Πρέπει επειγόντως να επιλυθούν τα μεγάλα προβλήματα», αναφέρει η ανακοίνωση της πρόσκλησης στη γενική συνέλευση. Δηλαδή, «οι γιατροί ΠΑΑ να κατοχυρώσουν την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και να εξομοιωθούν μισθολογικά με το μισθό ΕΣΥ, τα κριτήρια αξιολόγησης να αλλάξουν, για τη θέση Διευθυντή να ισχύει η 15ετία και να ρυθμιστεί με πολιτική-νομοθετική λύση η αβεβαιότητα που ταλανίζει όλους τους συναδέλφους που απολύθηκαν, που εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα και που εργάζονται ως γιατροί ΠΑΑ», σημειώνεται.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της τακτικής γενικής συνέλευσης:
1.Μισθοδοσια γιατρών οδοντιάτρων ΠΑΑ και επαναπροσληφθέντων
2. Νομοσχέδιο Υγείας
3.Πορεία Δικαστικών Αποφάσεων
4.Αξιολόγηση Μονάδων (μνημόνιο)- Συρρίκνωση- Κλείσιμο Μονάδων- Μετακινήσεις Προσωπικού
5.Ενέργιες Συλλόγου- Προγραμματισμός Δράσης- Κινητοποιήσεις

Η αξιολόγηση των δομών (ΠΦΥ) του Δημοσίου (Μνημόνιο) θα γίνει τον Ιούνιο του 2015. Οι ευθύνες όλων μας είναι μεγάλες. Οι ευθύνες του Υπουργείου μεγαλύτερες.
«Δεν θα ανεχθούμε υποβάθμιση και απαξίωση των δομών από την Πολιτεία, που θα οδηγήσει σε κατάργηση μονάδων και παραχώρηση της ΠΦΥ σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη. Η Γενική Συνέλευση θα λάβει αποφάσεις που θα κοινοποιηθούν άμεσα στο Υπουργείο Υγείας.Η ενότητα πρέπει να διασφαλιστεί από όλους μας».

Γενική ΣυνέλευσηΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ημερίδες για γιατρούς και νοσηλευτές με το βλέμμα στη Βρετανία
Το Διαβητικό Χωριό στην Πάτρα

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...