Στην 11η τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ αποσαφηνίζεται η επιχορήγηση που χρειάστηκε ο Οργανισμος για να καλύψει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς προμηθευτές και ιδιώτες παρόχους.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού, η εν λόγω επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 220,2 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, βάσει της κάλυψης αιτημάτων του ΕΟΠΥΥ, εισρέουν στον οργανισμό 9,5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη χρεών του ταμείου ΤΑΠ ΟΤΕ/ΤΑΥΤΕΚΩ, πριν αυτό ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και άλλα 210,7 εκατ. ευρώ για λοιπές οφειλές. Αυτές αφορούν σε 114 εκατ. ευρώ του ταμείου ΟΠΑΠ, 42 εκατ. ευρώ οφειλές προς γιατρούς για το διάστημα 2012-2015 και 54,7 εκατ. ευρώ που αφορούν σε αποπληρωμές προς τις φαρμακευτικές εταιρείες για τον Ιανουάριο του 2014.
Εν τω μεταξύ, στην προηγούμενη τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ επικαιροποιήθηκε το clawback νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, για το πρώτο 6μηνο του 2016 και η πρόβλεψη για το δεύτερο 6μηνο.
Έτσι, το σύνολο του clawback για το νοσοκομειακό φάρμακο διαμορφώθηκε στα 18.423.529€, το πρώτο 6μηνο του έτους. Η πρόβλεψη για το αντίστοιχο ποσό του δεύτερου 6μηνου το τοποθετεί γύρω στα 24.000.000€.

Τακτοποιεί ληξιπρόθεσμα ο ΕΟΠΥΥ
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Μαζεύουν υπογραφές – λέει – για να φύγει ο Αδωνις Γεωργιάδης από το Υπουργείο Υγείας
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Προκήρυξη 1Κ/2026 – 510 μόνιμες θέσεις στο Υπουργείο Υγείας
Η Ευρώπη σε κρίσιμη καμπή για τις κλινικές δοκιμές
Ψυχοκοινωνική αποκατάσταση σε κρίση: Συρρίκνωση δομών και επιστροφή σε ασυλιακές πρακτικές καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί ψυχολόγοι
ΠΟΥ/Ευρώπης: Νέα πλατφόρμα Quality‑for‑All μετασχηματίζει την υγεία στην Ελλάδα















Comments (0)