Skip to content

Τέλος οι πολλαπλές συνταγές

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Τη «μέση λύση» της κατάργησης του περιορισμού του αριθμού των φαρμάκων ανά συνταγή  έθεσε σε ισχύ, μέσω της ΗΔΙΚΑ, η Αριστοτέλους. Αν και στόχος του Υπουργείου Υγείας ήταν να καταργήσει συνολικά το 1 ευρώ ανά συνταγή, μια τέτοια αλλαγή θα στερούσε ένα αξιόλογο ποσό που πηγαίνει προς ΕΟΠΥΥ. Σε μια προσπάθεια να συμβιβάσει λοιπόν τη διασφάλιση του πόρου, αλλά και να ελαφρύνει, έστω και σε κάποιο βαθμό, το ποσό που πληρώνουν οι ασθενείς από την τσέπη τους, η Αριστοτέλους έδωσε εντολή για την εφαρμογή της ενιαίας συνταγής.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Ανδρέας Ξανθός, στόχος είναι να οδηγηθούμε σταδιακά στην άυλη συνταγή. Βέβαια, κατά τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Υγείας, η εξοικονόμηση που θα επιτευχθεί με την καταβολή άπαξ 1 ευρώ ανά συνταγή, αναμένεται να μειώσει την επιβάρυνση των πολιτών, κατά 20 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:  Άρση στον περιορισμό του αριθμού φαρμάκων ανά συνταγή

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το σύνολο των συνταγών, χάρη στο «καπέλο» του 1 ευρώ, εισέρρεαν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τους Φαρμακοποιούς, το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει εφαρμόσει τις αλλαγές τόσο για τη συνταγογράφηση όσο και για την εκτύπωση και εκτέλεση των συνταγών.

1 ευρώ ανά συνταγήενιαία συνταγήΕΟΠΥΥΗΔΙΚΑ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απρόθυμοι οι ενήλικες να εμβολιαστούν
Η έναρξη της εφηβείας στα αγόρια εξαρτάται από τη μητέρα

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top