Σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στη συμφωνία, η Ophthotech θα λάβει αμοιβή 200 εκατ. δολ. συν ποσοστά από τις μελλοντικές πωλήσεις του σκευάσματος Fovista που σε συνδυασμό με anti-VEGF παράγοντες, ενδείκνυται για ασθενείς που πάσχουν από υγρή ηλικιακή εκφύλιση της ώχρας κηλίδας (υγρή AMD).
«Το Fovista, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες διαθέσιμες θεραπείες anti-VEGF, θα μπορούσε να βελτιώσει περαιτέρω τα αποτελέσματα των ασθενών που πάσχουν από απώλεια όρασης» όπως δήλωσε ο David Epstein, Division Head της Novartis, επισημαίνοντας πως «εάν εγκριθεί, το Fovista αναμένεται να είναι το πρώτο σκεύασμα στην αγορά σε αυτή την κατηγορία θεραπειών, επιβεβαιώνοντας την ηγεσία μας στον χώρο της οφθαλμολογίας».
Το Fovista προσφέρει ένα νέο μηχανισμό δράσης για την αντιμετώπιση της ασθένειας, βελτιώνοντας περαιτέρω την οπτική οξύτητα, καθυστερώντας παράλληλα την εξέλιξη της νόσου.
Σε κλινική μελέτη φάσης ΙΙ, η συνδυαστική θεραπεία Fovista και Lucentis ® (ranibizumab) βελτίωσε σημαντικά την οπτική οξύτητα σε ασθενείς με υγρό τύπο AMD.
Όπως ανακοίνωσε η Ophthotech, τα πρώτα αποτελέσματα από το πρόγραμμα ανάπτυξης του Fovista αναμένονται το 2016.
Η εταιρεία είπε ότι θα υποβάλει για έγκριση του φαρμάκου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ θα συνεργαστεί με τη Novartis για την έγκριση του εκτός των ΗΠΑ.

Θέση σε πειραματικό φάρμακο της Ophthotech «κλείνει» η Novartis
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Κλινικές Μελέτες: Νέα ΚΥΑ, Εθνικό Μητρώο και οι προκλήσεις του 2026
Προκήρυξη 196 θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ
«Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις»













Comments (0)