Όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική επιχείρηση, τα αποτελέσματα της μελέτης Φάσης ΙΙΙ, που αφορούν 970 ανθρώπους διαπίστωσαν πως το Gilenya -επίσης γνωστό ως δραστική φινγκολιμόδη (fingolimod)-, δεν έδειξε σημαντική διαφορά σε σχέση με το εικονικό φάρμακο.
Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες για την PPMS, μία διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από μια σταθερή επιδείνωση της νευρολογικής λειτουργίας σε βάθος χρόνου.
Η ασθένεια επηρεάζει περίπου το 10% των 2,3 εκατομμυρίων ατόμων που έχουν διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, σε όλο τον κόσμο.
Το Gilenya έχει ήδη εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη ως θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Το φάρμακο δοκιμάζεται σε μελέτες Φάσης ΙΙΙ, για θεραπεία στη παιδιατρική της σκλήρυνσης κατά πλάκας και την χρόνια φλεγμονώδη απομυελινωτική πολυριζονευροπάθεια (CIDP).
Η χρόνια φλεγμονώδης απομυελινωτική πολυριζονευροπάθεια αποτελεί βαθμιαία εξελισσόμενη, αυτοάνοση μυϊκή αδυναμία των χεριών και των ποδιών το οποίο προκαλείται από φλεγμονή του ελύτρου μυελίνης που καλύπτει τους νευράξονες των περιφερικών νεύρων. Η καταστροφή μυελίνης (απομυελίνωση) επιβραδύνει ή παρεμποδίζει την μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων στους μυς. Η αιμωδία και η παραισθησία δυνατόν να συνοδεύσει ή να προηγείται της απώλειας της κινητικής λειτουργίας, η οποία μπορεί να είναι από ήπια ως και σοβαρή. Τα εργαστηριακά ευρήματα περιλαμβάνουν την αύξηση των πρωτεϊνών στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Η νόσος χαρακτηρίζεται από υφέσεις και εξάρσεις.
Τι έδειξε η μελέτη Φάσης ΙΙΙ για την fingolimod της Novartis
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για το φάρμακο
Επιστροφή των απολυμένων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ μετά από οκτώ χρόνια
Οδύσσεια για έναν 85χρονο: Σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά καμία λύση
Κατάρρευση στις εφημερίες του Νοσοκομείου Αγίας Όλγας: Σοβαρές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων
Ένταση στον ΕΟΔΥ μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας: Αντιδράσεις για τις συμβάσεις ΚΟΜΥ και την υποστελέχωση
Αιματολογική – Ογκολογική Μονάδα ΕΚΠΑ: Έτος διεθνούς αριστείας και επιστημονικής πρωτοπορίας το 2025















Comments (0)