Τον βαθμό ευπάθειας στην ανάπτυξη καρκίνου μπορούμε να ελαττώσουμε υιοθετώντας μια σειρά μέτρων που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, δηλαδή τις διατροφικές συνήθειες και την σωματική δραστηριότητα. Άλλωστε κατά τον ΠΟΥ περίπου 1 στις 3 περιπτώσεις καρκίνου μπορεί να προληφθεί.
Οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λίνα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας) και Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) συνοψίζουν τις πρακτικές εκείνες που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου:
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ