“Άκρα του τάφου σιωπή” από τους αρμόδιους για τις αποκαλύψεις του Virus αναφορικά με την περίεργη “εικόνα” που παρουσιάζουν οι δαπάνες του Νοσοκομείου “Η Ελπίς” για αντιδραστήρια διενέργειας βιοψιών.
Σε προηγούμενο ρεπορτάζ δείξαμε ότι παρά τη σταθερή εικόνα που παρουσιάζουν διαχρονικά οι προαναφερόμενες δαπάνες (160-180 χιλ. ευρώ ετήσια), είναι περιέργως υψηλότερες από εκείνες νοσοκομείων με πολλαπλάσιο αριθμό κρεβατιών.
Εξάλλου, σε άλλο ρεπορτάζ, είχαμε δείξει ότι τόσο ο αριθμός των κρεβατιών του νοσοκομείου όσο και ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται και χρήζουν βιοψίας, δεν συμβαδίζουν με τον αριθμό των εξετάσεων που δηλώνει το Ελπίς στο BI-Health.
Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανάγνωση των προαναφερόμενων στοιχείων, φαίνεται να μην “συγκινούν” τους αρμόδιους. Στο μεταξύ, σε ένα μόλις μήνα του 2018 το Ελπίς δαπάνησε 33.000 ευρώ για την προμήθεια αντιδραστηρίων Παθολογοανατομικού.
Χαρακτηριστικά, στις 29-1-2018 αναρτήθηκε στη Διαύγεια ανοιχτός ετήσιος διαγωνισμός για την προμήθεια αντιδραστηρίων του Παθολογοανατομικού Τμήματος, με και χωρίς συνοδό εξοπλισμό, με προϋπολογισθείσα δαπάνη περίπου 160.000 ευρώ. Επίσης, στις 16-1-2018 και στη συνέχεια στις 5-2-2018 η Διοίκηση του Ελπίς ενέκρινε τη δέσμευση πιστώσεων ύψους 22.906 ευρώ και 9.820 ευρώ, αντίστοιχα, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης για την προμήθεια αντιδραστηρίων Παθολογοανατομικού.
Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα, σημαίνει ότι το 2018 θα έχουμε ανάλογες δαπάνες σε επίπεδο έτους με τα προηγούμενα χρόνια.
Εξάλλου, με τη νέα χρονιά προσελήφθη μία γιατρός του ΕΣΥ στο Παθολογοανατομικό και μία επικουρική παθολογοανατόμος (οι οποίες αντικατέστησαν δύο γιατρούς που συνταξιοδοτήθηκαν), ενώ μία τρίτη γιατρός που υπηρετεί στο εργαστήριο βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια μακράς διαρκείας.
Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας. Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.
Το σύστημα ΒΙ, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο, αποτελεί συνέχεια του ESYNET και είναι ακόμα στα πρώτα του βήματα. Το σύστημα αυτό εκτός απο το να παρέχει την εικόνα σε πραγματικό χρόνο του συστήματος υγείας (προς το παρόν μόνο του δημοσίου) για ενημέρωση του υπουργείου υγείας, αναδεικνύει και λάθος καταχωρήσεις στοιχείων. Είναι πιθανόν τα στοιχεία του ΕΛΠΙΣ να ανοίκουν στη δεύτερη περίπτωση.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ