Ο κλάδος της βιομηχανίας αναψυκτικών απηχεί τη δήλωση της Dr. Alicja Mortensen, προέδρου της επιτροπής της EFSA για Πρόσθετα Τροφίμων και τις Θρεπτικές Πηγές που προστίθενται στα Τρόφιμα (ANS): «Η γνωμοδότηση αυτή εκπροσωπεί έναν από τους πιο ολοκληρωμένους ελέγχους κινδύνου που έχουν πραγματοποιηθεί για την ασπαρτάμη. Πρόκειται για ένα βήμα εμπρός στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών αναφορικά με την επιστημονική τεκμηρίωση του συστήματος ασφάλειας τροφίμων της ΕΕ και τις ρυθμίσεις για τα πρόσθετα τροφίμων.»Η ασπαρτάμη είναι ένα από τα πιο διεξοδικά ελεγμένα συστατικά της διατροφής μας και η ασφάλεια της τεκμηριώνεται από περισσότερες από 200 μελέτες τα τελευταία 30 έτη.Τα συμπεράσματα της EFSA επιβεβαιώνουν την ανακοίνωση που η ίδια εξέδωσε το 2011 αναφορικά με νέες επιστημονικές μελέτες για την ασπαρτάμη και είναι σύμφωνα με την αξιολόγηση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα Πρόσθετα Τροφίμων (JECFA) του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), που αποδεικνύει κατηγορηματικά ότι η ασπαρτάμη είναι ένα ασφαλές συστατικό.Οι εναλλακτικές αναψυκτικών με λίγες ή καθόλου θερμίδες αντιπροσωπεύουν μέχρι και 30% των πωλήσεων αναψυκτικών σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές σήμερα. Προσφέρουν γλυκιά γεύση χωρίς θερμίδες και επιτρέπουν στους καταναλωτές να διαχειρίζονται τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνουν στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής. Ο κλάδος των αναψυκτικών θα συνεχίσει να καινοτομεί ώστε να προσφέρει ποικιλία και επιλογές στους καταναλωτές.
Ασπαρτάμη– Αποτελεί ένα από τα πλέον διεξοδικά ελεγμένα συστατικά τροφίμων, με πάνω από 200 μελέτες να επιβεβαιώνουν την ασφάλειά της.– Χρησιμοποιείται ευρέως ως γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων επί σχεδόν τρεις δεκαετίες.– Εκτός από την EFSA, εθνικές και διεθνείς αρχές αρμόδιες για την ασφάλεια των τροφίμων, μεταξύ των οποίων ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), η Κοινή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα Πρόσθετα Τροφίμων (JECFA) του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), καθώς και ρυθμιστικές αρχές σε περισσότερες από 100 χώρες, έχουν διεξαγάγει εκτενείς επιστημονικές έρευνες και ρυθμιστικούς ελέγχους σχετικά με την ασπαρτάμη και έχουν διαπιστώσει ότι είναι ασφαλής προς χρήση.– Χρησιμοποιείται σε κορυφαία εμπορικά σήματα αναψυκτικών, γιαουρτιών, επιδορπίων, προϊόντων ζαχαροπλαστικής, τσιχλών, ροφημάτων ζεστής σοκολάτας και επιτραπέζιων γλυκαντικών.– Τα προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη, εκτός από την συμβολή τους στον έλεγχο του σωματικού βάρους, παίζουν επίσης χρήσιμο ρόλο στη διαχείριση του διαβήτη, επιτρέποντας στα άτομα με διαβήτη να απολαμβάνουν τη γλυκιά γεύση χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις για τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ