Το Τμήμα Ακτινοθεραπείας στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξυπηρετεί και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ημερησίως 130 – 150 ασθενείς. Μέτωπο έχε δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου.
Για την εξυπηρέτηση των ογκολογικών ασθενών, το τμήμα Ακτινοθεραπείας προσφέρει υπηρεσίες όλη ημέρα, με 11 γιατρούς, εκ των οποίων οι 9 ειδικευμένοι, καθώς και 10 τεχνολόγους και επτά ακτινοφυσικούς, σύμφωνα με ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Ετησίως εξυπηρετεί περισσότερους από 35.000 αρρώστους, με κλινική 20 κλινών.
Σε περίπτωση επειγότων περιστατικών προβλέπεται η άμεση έναρξη ακτινοθεραπείας. Όπως γράφει η κ.. Γκάγκα το τμήμα έχει ενισχυθεί από το Ελληνικό Δημόσιο όσο και από δωρητές. Στον εξοπλισμό τουπροστέθηκαν δυο γραμμικοί επιταχυντές δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», μια σύγχρονη μονάδα κοβαλτίου καθώς και ένα σύστημα βραχυθεραπείας για γυναικολογικούς καρκίνους. Για την εξυπηρέτηση των ασθενών χρησιμοποιείται ακόμη ένας αξονικός και έναν κλασικός εξομοιωτής για το σχεδιασμό των θεραπειών.
Πλέον διανύουμε μια εποχή επανάστασης στη θεραπεία του καρκίνου, σύμφωνα με τη διευθύντρια του τμήματος, Μάρθα Χαραλαμπίδου. «Η εγκατάσταση της υπερσύγχρονης τεχνολογίας VMAD- IMRT στο “Θεαγένειο” και η πλήρης ανακαίνιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του Ακτινοθεραπευτικου Τμήματος μας έδωσαν τη δυνατότητα να στοχεύουμε ακριβώς τον όγκο – στόχο, ελαχιστοποιώντας την ανεπιθύμητη ακτινοβόληση των υγιών ιστών και πετυχαίνοντας έτσι την ασφαλή θεραπεία των ασθενών και την αύξηση της ίασης τους» επισημαίνει η ίδια.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι πριν λίγο καιρό άρχισε να λειτουργεί η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, δωρεά της Μαριάννας Λάτση σε αποκεντρωμένη δομή στο Θεαγένειο.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ