Skip to content

Το μπριτζ ωφελεί την υγεία, αλλά δεν είναι άσκηση

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η EBU, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναγνωρίζει το μπριτζ ως άθλημα και ότι οι βρετανικές φορολογικές αρχές θεωρούν αθλήματα ακόμη και το κροκέ, τα βελάκια ή το μπιλιάρδο.
«Το μπριτζ απαιτεί έντονη διανοητική προσπάθεια, λογική και μνήμη. Το να παίζει κανείς μπριτζ τακτικά είναι καλό για τη σωματική και διανοητική υγεία του και οι μελέτες έχουν δείξει ότι ωφελεί το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τις πιθανότητες να ασθενήσει από Αλτσχάιμερ», υποστήριξε ο ταμίας της ομοσπονδίας, Τζον Πίτρι.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου Τσαρλς Χίλιερ δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα αυτά και χαρακτήρισε το μπριτζ «παιχνίδι» δεδομένου ότι «στόχος της συμμετοχής (στους αγώνες) δεν είναι η σωματική άσκηση» και επιπλέον «δεν απαιτείται σωματική δραστηριότητα» για την έκβαση του αγώνα.
Σύμφωνα με την EBU, τα έσοδα από τις δηλώσεις συμμετοχής σε αγώνες μπριτζ το 2012-13 ανήλθαν στις 631.00 λίρες ή 765.000 ευρώ.

Αλτσχάιμερ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έφηβοι και «καυτό» καλοκαίρι
Υπογράφησαν διορισμοί γιατρών για τα νησιά

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top