Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, επισημαίνουν πως υπάρχουν πολλά είδη σκορπιού που δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς, τονίζοντας πως στο δηλητήριο τους υπάρχουν ουσίες με εκπληκτικές ιδιότητες όσον αφορά τη διαχείριση πόνου.
Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της μελέτης, αναπληρωτής καθηγητής Bryan Fry, το τσίμπημα των σκορπιών που υπάρχουν στην Αυστραλία συνήθως δεν προκαλεί θάνατο, αλλά έντονο μούδιασμα. Έτσι, εκτιμάται ότι το δηλητήριο των συγκεκριμένων ειδών αποτελεί σημαντική πηγή ουσιών για την ανάπτυξη νέων παυσίπονων.
Στα αποτελέσματα μελέτης, που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Toxins, τονίζεται ότι οι επιστήμονες γνωρίζουν τη χημική σύνθεση του δηλητηρίου που υπάρχει σε πέντε είδη σκορπιών, γεγονός που αλλάζει ριζικά την κατανόηση για τον τρόπο με τον οποίο αυτό έχει εξελιχθεί ανά τους αιώνες. Ενώ, επόμενο βήμα των επιστημόνων είναι να επιλέξουν έναν αριθμό αλληλουχιών από κάθε ομάδα και να τον χρησιμοποιήσουν σε μια σειρά ερευνών, προκειμένου να διαπιστώσουν πώς αλληλεπιδρούν.

Το δηλητήριο του σκορπιού σε παυσίπονα
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Επιστροφή 2 ενοικίων σε γιατρούς και νοσηλευτές που ζουν στην περιφέρεια
Ιατρικό Πάρκο από LAMDA και Ιατρικό Αθηνών
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΣΕΙΒ και Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Ψηφιακής Υγείας
Απίστευτο περιστατικό στο Νοσοκομείο Αιγίου: Νεκρός ο ασθενής – μποξέρ που ξυλοκόπησε γιατρό
Νέες παστίλιες Strepfen με γεύση πορτοκάλι – Η λύση για τον πονόλαιμο χωρίς ζάχαρη
ΣΦΕΕ: Νέα μελέτη για τη φαρμακευτική πολιτική







Comments (0)