Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο «Τζακ ο αντεροβγάλτης» ήταν ένας πολωνός κομμωτής με το όνομα Άαρον Κοσμίνσκι. Αυτό έδειξαν νεότερες έρευνες DNA αποκαλύπτουν ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν ο «Τζακ ο Αντεροβγάλτης», ο άνθρωπος που σκόρπισε τον τρόμο στο Λονδίνο του 1888.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Mail on Sunday, δεν ήταν άγνωστο στις Αρχές. Ζούσε στο Γουάιτσάπελ του ανατολικού Λονδίνου την περίοδο των δολοφονιών και οι αστυνομικοί τον θεωρούσαν ύποπτο. Όπως έγινε γνωστό ο Κοσμίνσκι είχε μεταναστεύσει στη Βρετανία και πέθανε σε άσυλο το 1919.
Το τέλος σε αυτή την ιστορία δόθηκε χάρη σε μια εσάρπα θύματος του Τζακ του Αντεροβγάλτη, την οποία αγόρασε σε δημοπρασία ο βρετανός επιχειρηματίας Ράσελ Έντουαρντς. Ο ίδιος ζήτησε από ομάδα ειδικών να αναλύσουν τους λεκέδες αίματος που υπήρχαν πάνω σε αυτήν, προκειμένου καταρχήν να επιβεβαιωθεί ότι όντως ήταν η εσάρπα που κρατούσε το θύμα: η νεαρή Κάθριν Έντοους.
Πράγματι το τεστ DNA που έγινε με τη συνδρομή απογόνων της άτυχης γυναίκας επιβεβαίωσε ότι η εσάρπα ήταν γνήσια. Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στη συνέχεια στον γενετιστή Τζάρι Λούχελάινεν, ο οποίος συνεργάζεται με την Αστυνομία σε δύσκολες υποθέσεις ταυτοποίησης δραστών.
Πάνω στην ίδια εσάρπα φαίνεται ότι υπήρχαν και ίχνη σπέρματος. Ήταν το μοιραίο λάθος του δράστη. Βεβαίως, χρειάστηκαν έρευνες πολλών ετών για να καταφέρουν οι ειδικοί να απομονώσουν ορισμένα επιθηλιακά κύτταρα και να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Σε αυτό συνέδραμε και συγγενής του πολωνού κομμωτή, που έδωσε δείγμα DNA.
Oι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πέτυχαν να ταυτοποιήσουν σε ποσοστό 100% τα δύο δείγματα με το DNA των απογόνων θύτη και θύματος.
Το DNA δείχνει τον «Τζακ τον αντεροβγάλτη» μετά από 126 χρόνια
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Νέες προοπτικές για την ποιότητα ζωής των ασθενών με Fabry στην Ευρώπη
Έναρξη διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία: Νέα εποχή πρόσβασης για τους ασθενείς
Η προκήρυξη 2Κ/2026 φέρνει τη μεγαλύτερη ενίσχυση φυσικοθεραπευτών στο ΕΣΥ εδώ και 15 χρόνια
CHAMPS και Κέντρα Πρόληψης: Ενστάσεις για τον σχεδιασμό του UNODC στην Ελλάδα
Παγκόσμια Ημέρα Επιληψίας 2026: Καμπάνια «Ζωή σε Κίνηση»















Comments (0)