Φιλικό περιβάλλον για άτομα με ειδικές ανάγκες δημιούργησε στον ιστότοπό του το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ανοίγοντας το δρόμο και για άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.
Η πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες διευκολύνεται για πολίτες με προβλήματα όρασης, επιληψία, διάσπαση προσοχής, αλλά και γνωστικές διαταραχές.
Διασφαλίζοντας την ισότητα στην πληροφόρηση όλων των πολιτών το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ενσωμάτωσε τεχνολογίες προσβασιμότητας, με τη φροντίδα της Διεύθυνσης Πληροφορικής, όπως ανακοινωσε στην σελίδα του στο facebook.
Στον ανανεωμένο ιστότοπο www.papageorgiou-hospital.gr ο χρήστης με τα προαναφερόμενα προβλήματα έχει πλέον την δυνατότητα να επιλέξει το εικονίδιο με το σύμβολο ΑμεΑ (μπλε και άσπρο σύμβολο που απεικονίζει έναν άνθρωπο σε αμαξίδιο) προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις λειτουργίες προσβασιμότητας.
Μετά τον ανασχεδιασμό του ιστοτόπου, οι ειδικές λειτουργίες προσφέρουν ευκολότερη πλοήγηση, για παράδειγμα προβλέπεται για του χρήστες με επιληψία, άμβλυνση στο χρώμα και αφαίρεση αναλαμπών ώστε να περιηγηθούν τον ιστότοπο με ασφάλεια, αποφεύγοντας τον κίνδυνο επιληπτικών κρίσεων που προκύπτουν από κινούμενα σχέδια που αναβοσβήνουν ή από επικίνδυνους συνδυασμούς χρωμάτων.
Για τους χρήστες με προβλήματα όρασης (καταρράκτης και το γλαύκωμα) υπάρχει πρόνοια προκείμενου τα οπτικά στοιχεία του δικτυακού τόπου, να προσαρμόζονται.
Ακόμη, σε περιπτώσεις χρηστών με γνωστικής αναπηρίας, ο σχεδιασμός του ισοτόπου συμβάλλει στην εστίαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο.
Επίσης, η λειτουργία του είναι φιλική για επισκέπτες με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας καθώς ο ιστότοπος μειώνει τους περισπασμούς και βελτιώνει την εστίαση, βοηθώντας τους χρήστες με διάσπαση προσοχής και νευροαναπτυξιακές διαταραχές να διαβάζουν, να περιηγούνται και να εστιάζουν ευκολότερα στα κύρια στοιχεία του ιστότοπου, μειώνοντας τους περισπασμούς.Στο νέο ιστότοπο, η λειτουργία τυφλότητας επιτρέπει τη χρήση του ιστότοπου με τη συσκευή ανάγνωσης οθόνης.
Όπως διευκρινίζεται από τη Διεύθυνση Πληροφορικής, ο ιστοχώρος είναι προσβάσιμος από άτομα με διαφορετικό εύρος ακοής, κίνησης, όρασης και γνωστικής ικανότητας, σε αντίθεση με τους κακοσχεδιασμένους ιστοχώρους που μπορούν να δημιουργήσουν εμπόδια και να αποκλείσουν άτομα από τη χρήση του ίντερνετ. Χαρακτηριστικά ο μηχανικός Πληροφορικής της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Νοσοκομείου Λάμπρος Δερμεντζόγλου, «για τη επίτευξη της προσβασιμότητας σε όλους, το Γ.Ν. Παπαγεωργίου εφαρμόζει τα κριτήρια του Οδηγού Προσβασιμότητας στο Περιεχόμενο Ιστού 2.0 και τα Κριτήρια Επιτυχίας Επιπέδου ΑΑ (Website Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 Level AA Success Criteria) για τη βελτίωση της συνολικής χρηστικότητας του κεντρικού του ιστοχώρου».
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ