Οι εκλογές διεξήχθησαν στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.
Στις εκλογές συμμετείχαν 62 από τις 66 εταιρείες μέλη του Συνδέσμου και τα πρόσωπα που εκλέχθηκαν είναι οι:
1
GRECO ROBERTO
GLAXOSMITHKLINE
2
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
BOEHRINGER INGELHEIM
3
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ABBVIE
4
ΒΑΡΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
GALENICA
5
ΓΕΡΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
SANOFI
6
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
GENESIS
7
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
CHIESI
8
ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
PROTONPHARMA
9
ΚΕΦΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
JANSSEN-CILAG
10
ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
WINMEDICA
11
ΚΟΦΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
MERCK
12
ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
VIAN
13
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΣ
NOVO NORDISK
14
ΦΙΛΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
PHARMASERVE-LILLY
15
ΦΡΟΥΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
NOVARTIS
Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει σύμφωνα με το καταστατικό το νέο Δ.Σ. προκειμένου να συγκροτηθεί ως σώμα.
Σύμφωνα με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης, οι Φαρμακευτικές Εταιρείες επιδιώκουν μαζί με την Πολιτεία να καταστήσουμε το 2015 «έτος-αφετηρία» για τη διάσωση, την ενδυνάμωση και την ισότητα των πολιτών στην πρόσβαση στην Υγεία.
Οι κεντρικές κατευθύνσεις ενός νέου σχεδίου δράσης είναι να καταστεί η εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη για το 2015 ρεαλιστική και συγκεκριμένα να οριστεί στα 2,175 δισεκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης που υπολογίζεται για τους ανασφάλιστους.
«Βασική και παράλληλη προϋπόθεση είναι να αφαιρεθεί η δαπάνη για εμβόλια, καθώς αφορούν στην προληπτική αγωγή, να αφαιρεθούν επίσης το ΦΠΑ και το ΕΚΑΣ. Επίσης, η νοσοκομειακή δαπάνη θα πρέπει να ανέλθει στα 750 εκατομμύρια ευρώ – και πιο συγκεκριμένα: η δαπάνη για το φάρμακο θα πρέπει να αποτελεί το 40% των νοσοκομειακών συνολικών προμηθειών για το 2015 και 50% για το 2016», σημειώνεται στο ψήφισμα.
Ακόμη προτείνεται η θέσπιση ανώτατου ορίου στο clawback χωρίς περαιτέρω αύξηση των rebates και στα οποία οι εταιρείες να μπορούν να ανταπεξέλθουν, γεγονός που δεν συμβαίνει σήμερα. «Το clawback δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 3% του ετήσιου στόχου για το 2015 με στόχο να μηδενιστεί το 2016. Παράλληλα η φαρμακοβιομηχανία οφείλει να καταβάλλει μόνο το μερίδιο που της αναλογεί στην αξία της ανωτέρω υπέρβασης/clawback (σε τιμές ex-factory)».
Παράλληλα, τα εκκρεμή χρέη του Δημοσίου (ΕΟΠΠΥ και Νοσοκομείων) προς τις φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να τύχουν δίκαιης διαχείρισης, αρχής γενομένης από τα μέσα Μαρτίου, με τακτικές αποπληρωμές χωρίς διακριτική μεταχείριση μεταξύ παρόχων στην Υγεία και στο φάρμακο.
Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr - Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ