Απαντήσεις για τον τρόπο λήψης της απόφασης για τη μείωση του κλειστού προϋπολογισμού και την τιμολόγηση των αναλώσιμων διαβήτη, αλλά και για τις ενέργειες για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών ζητούν από τον Υπουργό Υγείας 18 βουλευτές της ΝΔ.
Όπως εξηγούν, η μείωση του ετήσιου κλειστού προϋπολογισμού σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις θα κατέβουν από τα 90 εκατ. ευρώ στα 60 εκατ. ευρώ , δηλαδή μείωση της τάξης του 35%!.
«Μάλιστα, στην ίδια ΥΑ αναφέρεται ότι ο προϋπολογισμός αυτός θα μειωθεί περαιτέρω και τα επόμενα έτη, δηλαδή το 2018 και το 2019», σημειώνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίες.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης για τα άτομα με διαβήτη.
«Από τις διεθνείς μελέτες, το 80% του κόστους του σακχαρώδους διαβήτη κατευθύνεται στην αντιμετώπιση των επιπλοκών των αρρύθμιστων ασθενών, με αποτέλεσμα οι ζωές τουλάχιστον 800.000 ατόμων με διαβήτη στη χώρα μας να επηρεαστούν άμεσα, μη μπορώντας να προμηθευτούν τα αναλώσιμα, αλλά και έμμεσα, μέσω των δαπανηρών επιβαρύνσεων που η δύσκολη οικονομική κατάσταση των Ελλήνων δεν επιτρέπει την κάλυψη αυτής της σημαντικής δαπάνης», σημειώνουν.
Έτσι, ερωτούν τον κ. Ξανθό:
1) Έγινε η κατάλληλη προγενέστερη διαβούλευση με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς , αλλά και με το σύλλογο ασθενών με διαβήτη, προκειμένου να οδηγηθείτε στις ανωτέρω αποφάσεις;
2) Ποιες ενέργειες θα κάνετε προκειμένου να διασφαλίσετε ότι με τη μείωση της τιμής των αναλωσίμων δεν θα μειωθεί τόσο η ποιότητα τους όσο και η πρόσβαση των Ελλήνων διαβητικών ασθενών σε νέες αξιόπιστες τεχνολογίες, ακολουθώντας πάντα τα πρότυπα της Ε.Ε.;

Το πρόβλημα των αναλωσίμων διαβήτη στη Βουλή
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Επιστροφή 2 ενοικίων σε γιατρούς και νοσηλευτές που ζουν στην περιφέρεια
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Ιατρικό Πάρκο από LAMDA και Ιατρικό Αθηνών
Νέες παστίλιες Strepfen με γεύση πορτοκάλι – Η λύση για τον πονόλαιμο χωρίς ζάχαρη
Απίστευτο περιστατικό στο Νοσοκομείο Αιγίου: Νεκρός ο ασθενής – μποξέρ που ξυλοκόπησε γιατρό
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΣΕΙΒ και Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Ψηφιακής Υγείας













Comments (0)