Skip to content

Τρία νέα νοσοκομεία για COVID-19

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Νέα νοσοκομεία αναφοράς ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ μετά την επιβεβαίωση 14 κρουσμάτων SARS-CoV-2 μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

Το εν λόγω νοσοκομείο δεν θα νοσηλεύει νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τις 21 Αυγούστου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης.

Ως εκ τούτου, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) αποφάσισε κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλου, στην 3η και 4η ΥΠΕ να λειτουργούν ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Για την θωράκιση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων δημιουργείται  σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων.

Η ομάδα θα στελεχωθεί από επαγγελματίες υγείας. Έργο της θα είναι ο συντονισμός για την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων. Για την επίτευξη του στόχου η ομάδα θα συνεργαστεί με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι πραγματοποιείται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

3η ΥΠΕ4η ΥΠΕΑΧΕΠΑΙπποκράτειο ΘεσσαλονίκηςΝοσοκομεία αναφοράς

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ανδ. Πουλάς: Ανάγκη σχεδιασμού κατά της πανδημίας
Κεραμεως: Έναρξη σχολείων με όλους τους μαθητές

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top