Σειρά ερωτημάτων εκπροσώπων της Υγείας επιχείρησε να απαντήσει ο Μάκης Βορίδης, που συμμετείχε στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη διοίκηση, τα οικονομικά και τις πολιτικές της υγείας.
Σύμφωνα με τον Υπουργό, μπορεί οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις (η ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, η εισαγωγή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η πολιτική για τα γενόσημα, οι κατευθυντήριες οδηγίες) να προκάλεσαν αντιδράσεις, αλλά μετά την εφαρμογή τους γίνονται σταδιακά αποδεκτές.
Βέβαια, κατά τον κ. Βορίδη δεν υπάρχει κάτι ανήθικο στο σύστημα του clawback. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί η υπέρβαση των κλειστών προϋπολογισμών, ώστε να μη λειτουργήσει το clawback, στην πράξη.
Όπως αναφέρθηκε, με την πορεία του προϋπολογισμού του Υπουργείου συνδέεται και η εξέταση τροποποίησης της συνταγογράφησης για πρωτότυπα και γενόσημα φάρμακα με την εμπορική επωνυμία και όχι με τη δραστική ουσία, που θεωρείται ιδιαίτερα ζημιογόνα για τα ελληνικά γενόσημα από τη φαρμακοβιομηχανία.
Απαντώντας σε ερώτημα του προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη, σχετικά με την απασχόληση γιατρών στην περιφέρεια, ο κ. Βορίδης εκτίμησε πως το ενιαίο μισθολόγιο θα πρέπει να αναθεωρηθεί. «Με 1.200 ευρώ κανείς δεν θα πάει στη Λέρο», είπε χαρακτηριστικά.
Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr - Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ