Skip to content

ΥΓΕΙΑ: Θεραπεία με νευροτροποποιητή Ιερού Νεύρου για την ακράτεια

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

 

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε στο Υγεία θεραπεία με την τοποθέτηση νευροτροποποιητή ιερού νεύρου (Sacral Neuromodulation Treatment) από τον νευροχειρουργό Δημήτριο Κομπόγιωργα. Στόχος της εφαρμογής τέτοιων θεραπειών είναι η ανακούφιση ασθενών που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακράτειας.

Λύση στο πρόβλημα της  ακράτειας που επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής πολλών ανθρώπων, τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και στις κοινωνικές τους δραστηριότητες φέρνει η εν λόγω θεραπεία. Η τοποθέτηση νευροτροποποιητή ιερού νεύρου έρχεται να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, προσφέροντας ουσιαστική βελτίωση της ζωής των ασθενών.

Ο νευροτροποποιητής ιερού νεύρου

Πρόκειται για μια μικρή συσκευή που αποτελείται από μια μπαταρία και ένα λεπτό ηλεκτρόδιο, τα οποία τοποθετούνται κάτω από το δέρμα στην περιοχή του γλουτού. Μέσω ηλεκτρικών σημάτων που στέλνει στο ιερό νεύρο, το οποίο βρίσκεται στην πύελο (περιοχή της λεκάνης), συμβάλλει στη ρύθμιση της λειτουργίας των νεύρων της ουροδόχου κύστης και του εντέρου, βελτιώνοντας έτσι τις δυσλειτουργίες αυτών των οργάνων. Η θεραπεία αυτή, που είναι ελάχιστα επεμβατική, προσφέρει στους ασθενείς με ακράτεια, υπερδραστήρια κύστη ή πόνο στο πυελικό έδαφος τη δυνατότητα να απαλλαγούν από τα ενοχλητικά συμπτώματα και να ανακτήσουν την ποιότητα ζωής τους.

Αναφερόμενος  στην εφαρμογή του νευροτροποποιητή ιερού νεύρου  ο νευροχειρουργός Δημήτριος Κομπόγιωργας,  επεσήμανε ότι «η θεραπεία της νευροτροποποίησης του ιερού νεύρου είναι μια ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση που αλλάζει τη ζωή των ασθενών με ακράτεια. Για ασθενείς που δεν είχαν επιτυχία με άλλες θεραπείες, αυτή η μέθοδος τους προσφέρει μια νέα ελπίδα. Η τεχνολογία αυτή ρυθμίζει τη λειτουργία των νεύρων που ελέγχουν την κύστη και το έντερο, επιτρέποντας στους ασθενείς να αποκτήσουν ξανά τον έλεγχο της ζωής τους και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους».

ΑκράτειαΙερ΄΄οΝευροποιητήςΥΓΕΙΑ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...