Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση εργασίας μεταξύ των Υπουργείων αφορούν στην διατροφή στο σχολείο και στο σπίτι, με σκοπό την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, την πρόληψη και την αγωγή στα θέματα υγείας, την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και το σημαντικό ρόλο που έχει η σεξουαλική αγωγή στους νέους. Η συζήτηση επιπλέον, εστιάστηκε στη σωματική άσκηση, ως σύγχρονη μορφή μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης των μακροχρόνιων ασθενειών. Τέλος έγινε αναφορά στην απαραίτητη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των γονέων σε όλα τα προαναφερθέντα θέματα, καθώς και στην ενημέρωση των μαθητών από το διαδίκτυο, την εκπαιδευτική ραδιοτηλεόραση, το radio school και άλλες δράσεις προβολής.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας, Ανδ. Λοβέρδος και οι Υφυπουργοί του Κ. Κουκοδήμος και Α. Δερμετζόπουλος, η Υφυπουργός Υγείας Κ. Παπακώστα, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κ. Γιαννακίδου, ο Υπεύθυνος Υγείας και Παιδείας του γραφείου του Πρωθυπουργού Χρ. Στεφανάδης.
Οι πολιτικές ηγεσίες των τριών Υπουργείων συμφώνησαν να εφαρμοστεί άμεσα το πρωτόκολλο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας το 2011 και επικαιροποιήθηκε το 2014, με την συμμετοχή και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ωστόσο, η Υφυπουργός Υγείας σημείωσε ότι το πρωτόκολλο συνεργασίας χρήζει επικαιροποίησης, καθώς οι 3 από τους 4 βασικούς άξονες των επιχειρησιακών στόχων είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης της υγείας από την προσχολική και σχολική ηλικία. Σε δέκα μέρες να υπάρξει νέα συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει εξειδίκευση και έναρξη υλοποίησης των δράσεων.
Υπουργική συμμαχία για τη διατροφή και την παιδική παχυσαρκία
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για το φάρμακο
Επιστροφή των απολυμένων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ μετά από οκτώ χρόνια
Οδύσσεια για έναν 85χρονο: Σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά καμία λύση
Κατάρρευση στις εφημερίες του Νοσοκομείου Αγίας Όλγας: Σοβαρές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων
Ένταση στον ΕΟΔΥ μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας: Αντιδράσεις για τις συμβάσεις ΚΟΜΥ και την υποστελέχωση
Αιματολογική – Ογκολογική Μονάδα ΕΚΠΑ: Έτος διεθνούς αριστείας και επιστημονικής πρωτοπορίας το 2025















Comments (0)