Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, τα καθαρά της κέρδη στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 0,2%, φτάνοντας στα 280 εκατ. ευρώ (313,52 εκατ. δολ.) από τα 280,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα (το 2013 συμπεριλήφθηκαν έκτακτα κέρδη από χαμηλότερους φόρους).
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, τα κέρδη της φαρμακευτικής επιχείρησης αναμένονταν να ανέλθουν στα 297 εκατ. ευρώ, όπως αποτυπώνονταν σε πρόσφατη δημοσκόπηση από τη Wall Street Journal.
Τα έσοδα του τριμήνου αυξήθηκαν κατά 11%, φτάνοντας στα 3,04 δισ. ευρώ από 2,74 δισ. ευρώ, έχοντας ώθηση από την ανάπτυξης των πωλήσεων στο τμήμα των ειδικών χημικών και της ενσωμάτωσης της προσφάτως αποκτηθείσας AZ Electronic Materials Plc.
Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων πριν τα έκτακτα στοιχεία, αυξήθηκαν κατά 11%, ξεπερνώντας τα 878 εκατ. ευρώ από τα περίπου 795 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου προηγούμενου διαστήματος.

Υποχώρηση κερδών παρά την αύξηση εσόδων στη Merck
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για το φάρμακο
Επιστροφή των απολυμένων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ μετά από οκτώ χρόνια
Οδύσσεια για έναν 85χρονο: Σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά καμία λύση
Κατάρρευση στις εφημερίες του Νοσοκομείου Αγίας Όλγας: Σοβαρές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων
Ένταση στον ΕΟΔΥ μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας: Αντιδράσεις για τις συμβάσεις ΚΟΜΥ και την υποστελέχωση
Αιματολογική – Ογκολογική Μονάδα ΕΚΠΑ: Έτος διεθνούς αριστείας και επιστημονικής πρωτοπορίας το 2025















Comments (0)