Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το β’ τρίμηνο για την AstraZeneca καθώς επένδυσε μαζικά στη νέα γενιά φαρμάκων ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πτώση των πωλήσεων στο κορυφαίο σε πωλήσεις φαρμακευτικό σκεύασμα Crestor, αναλαμβάνοντας χρεώσεις αναδιάρθρωσης που σχετίζονται με πρόγραμμα μείωσης του κόστους.
Συγκεκριμένα, η AstraZeneca ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 3 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη των 697 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Τα έσοδα υποχώρησαν 11% στα 5,6 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 403 εκατ. δολαρίων και έσοδα 5,6 δισ. δολαρίων.
Τα αποτελέσματα αποδίδονται κυρίως στην βαθιά πτώση των πωλήσεων του φαρμάκου κατά της χοληστερίνης Crestor.

Ζημιές λόγω… Crestor εμφάνισε η AstraZeneca στο β΄ τρίμηνο
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Γεωργιάδης: Σταματούν οι πληρωμές σε εργαστήρια που δεν “ανεβάζουν” τις εξετάσεις
Στοιχεία σοκ για τα ναρκωτικά-Εξαπλασιάστηκε η κοκαΐνη στα λύματα της Αθήνας
Αλλαγές στη διοίκηση Νοσοκομείων Αττικής
Σε έναν μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι διορισμοί διοικητών νοσοκομείων
Γεωργιάδης: Ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας έτοιμος μέχρι το τέλος του έτους
Νέος διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας
Comments (0)