Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το β’ τρίμηνο για την AstraZeneca καθώς επένδυσε μαζικά στη νέα γενιά φαρμάκων ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πτώση των πωλήσεων στο κορυφαίο σε πωλήσεις φαρμακευτικό σκεύασμα Crestor, αναλαμβάνοντας χρεώσεις αναδιάρθρωσης που σχετίζονται με πρόγραμμα μείωσης του κόστους.
Συγκεκριμένα, η AstraZeneca ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 3 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη των 697 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Τα έσοδα υποχώρησαν 11% στα 5,6 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 403 εκατ. δολαρίων και έσοδα 5,6 δισ. δολαρίων.
Τα αποτελέσματα αποδίδονται κυρίως στην βαθιά πτώση των πωλήσεων του φαρμάκου κατά της χοληστερίνης Crestor.

Ζημιές λόγω… Crestor εμφάνισε η AstraZeneca στο β΄ τρίμηνο
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Πρώτο πανελλαδικά σε επισκέψεις το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για το 2025
Νέες προοπτικές για την ποιότητα ζωής των ασθενών με Fabry στην Ευρώπη
Νέα ψηφιακή πλατφόρμα του ΠΙΣ για καταχώριση και αναζήτηση θέσεων εργασίας ιατρών
Αποχαιρετισμός της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρεία στον Αλέξανδρο Τσούτσινο
Σοβαροί κίνδυνοι από τη λήψη του PLAQUENIL













Comments (0)