Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι στην Ελλάδα ζουν με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, μία από τις πιο υποδιαγνωσμένες και σοβαρές αναπνευστικές νόσους παγκοσμίως. Η Sanofi Ελλάδας εγκαινιάζει την εκστρατεία «Ζω με ΧΑΠ» με στόχο την ενημέρωση και ενδυνάμωση των ασθενών.
Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια επηρεάζει περίπου 300 έως 400 εκατομμύρια ανθρώπους διεθνώς και αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου, με περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο. Παρά την έκταση της νόσου, η ελλιπής ενημέρωση οδηγεί σε καθυστερημένη διάγνωση, με το 65-80% των ασθενών να παραμένουν χωρίς κατάλληλη αντιμετώπιση.
Ο στόχος της εκστρατείας «Ζω με ΧΑΠ»
Η Sanofi Ελλάδας επιδιώκει να καλύψει το κενό ενημέρωσης, προτρέποντας τους ασθενείς να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη διαχείριση της νόσου, σε συνεργασία με τον γιατρό τους. Η καμπάνια αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης των εξάρσεων, που προκαλούν περαιτέρω βλάβη στους πνεύμονες και επιταχύνουν την εξέλιξη της ΧΑΠ.

Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης
Η ΧΑΠ εκδηλώνεται με δύσπνοια, χρόνιο βήχα και κόπωση, επηρεάζοντας σοβαρά την καθημερινότητα των ασθενών. Η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή θεραπευτική προσέγγιση μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής. Το κάπνισμα παραμένει η κύρια αιτία, ωστόσο σημαντικοί παράγοντες κινδύνου είναι η επαγγελματική έκθεση σε ερεθιστικούς παράγοντες, η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι σοβαρές λοιμώξεις στην παιδική ηλικία.

Η φωνή των ειδικών
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Κωστίκας, τόνισε ότι η ΧΑΠ μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με πρόληψη, συνεχή παρακολούθηση και αλλαγές στον τρόπο ζωής. «Η ζωή με ΧΑΠ περιλαμβάνει σημαντικές προκλήσεις, αλλά η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή θεραπεία μπορούν να βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των ασθενών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η δέσμευση της Sanofi
Ο Antony Aouad, Γενικός Διευθυντής Sanofi Ελλάδας, Ουγγαρίας και Ουκρανίας, υπογράμμισε τη δέσμευση της εταιρείας στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με αναπνευστικές παθήσεις. Παράλληλα, η Medical Lead Μαρία Πολυχρονάκη παρουσίασε το φορτίο της νόσου και τις επιπτώσεις των εξάρσεων, ενώ η Corporate Affairs Lead Ιωάννα Τσόκα τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης για την ενδυνάμωση των ασθενών και των οικογενειών τους.























Comments (0)