Απαντώντας σε επερώτηση στη Βουλή, ο Υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι έως την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί από τον ΕΟΦ η λίστα βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής που θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Γ. Καλαντζή, όμως, φάνηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το μέλλον της διάθεσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), εκτός φαρμακείων.
«Για τα ΜΗΣΥΦΑ είναι απαραίτητη η παρουσία του φαρμακοποιού. Τα περισσότερα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες από μόνα τους, αλλά μόνο σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, όπως τα υπερτασικά», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Ωστόσο, διευκρίνισε πως το Υπουργείο Υγείας εξετάζει πολύ σοβαρά το θέμα των σημείων πώλησης των σκευασμάτων αυτών. Επανέλαβε, δε, πως η αγορά του φαρμάκου δεν είναι ελεύθερη αγορά, αφού τα προϊόντα της είναι διατιμημένα. «Για αυτό έχουμε δελτίο διατιμημένων φαρμάκων», είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται πως συμφώνησαν να θέσουν το θέμα της απελευθέρωσης των ΜΗΣΥΦΑ στην τρόικα, ενώ φαίνεται να προάγεται η λύσης της απελευθέρωσης της τιμής τους, αλλά όχι της διάθεσης τους.

Στα σούπερ μάρκετ βιταμίνες με λίστα ΕΟΦ
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Γεωργιάδης: 360 Κέντρα Τηλεϊατρικής-Η Ελλάδα χτίζει το μέλλον της ψηφιακής υγείας
Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία: Νέα προγράμματα πρόληψης και υγείας
ΠΙΣ: Αντιδράσεις για τη διάλυση της παιδιατρικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Αρχική συμφωνία PharmaPath για την εξαγορά της Innovis Pharma
Ενστάσεις για το νέο συμβόλαιο του ΕΟΠΥΥ για τους Προσωπικούς Ιατρούς















Comments (0)