Skip to content

Τι θα ισχύει για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

 

Στο πλαίσιο αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε το σχέδιο σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολικών και εν γένει εκπαιδευτικών δομών, όπως αποφασίστηκε με βάση τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού.

Ως εκ τούτου, η λειτουργία των σχολείων θα επανέλθει σταδιακά σε δύο φάσεις και επισημαίνεται ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν στις 15 Ιουνίου και των Επαγγελματικών Λυκείων στις 16, ενώ δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων. Επίσης,  προβλέπεται η επέκταση του διδακτικού έτους για Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου, ενώ ηνέα διδακτική χρονιά θα αρχίσει πιθανότατα την 1η Σεπτεμβρίου.

Τα σχολεία θα ανοίξουν σταδιακά:

 

  • Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου και στις 18 Μαΐου οι μαθητές της Πρώτης & Δευτέρας Λυκείου, και του Γυμνασίου.
  • Στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος τους την 1η Ιουνίου. Εφόσον επαναλειτουργήσουν φέτος, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους ως τις 30 Ιουνίου.

 

Θα υπάρξουν δύο ζώνες λειτουργίας του σχολείου:

Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολεία σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο) με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας, ενώ θα πρέπει να τηρείται απόσταση  1,5 μ. και ανώτατος αριθμός μαθητών εντός τάξης τα 15 άτομα.

 

Ομοίως και τα φροντιστήρια θα ακολουθήσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας, δηλαδή τα τμήματα της Γ’ Λυκείου αρχίζουν στις 11 Μαΐου, ενώ τα τμήματα της Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών θα λειτουργήσουν στις 18 Μαΐου.

  • Τα ΙΕΚ αρχίζουν μαθήματα τις 18 Μαΐου. o Ισχύει και εδώ ό περιορισμός των 15 ατόμων ανά τμήμα, με 1,5μ. ενδιάμεση απόσταση. Προβλέπεται η εξ αποστάσεως συμμετοχή καταρτιζομένων. o Ανάλογα με την ειδικότητα και τη δυνατότητα διεξαγωγής εργαστηριακών μαθημάτων, η λήξη του έτους κατάρτισης θα είναι η 30η Ιουνίου ή 30η Σεπτεμβρίου.
  • Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αρχίζουν 18η Μαΐου. Θα επιστρέψουν στις αίθουσες μόνο οι μαθητές του Β’ κύκλου που αποφοιτούν φέτος, ξανά με το όριο των 15 ατόμων ανά τμήμα, με 1,5 μ. απόσταση.
  • Για την Ανώτατη Εκπαίδευση: Συνεχίζεται κανονικά η εξ αποστάσεως διδασκαλία, και με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο. Από την 25η Μαΐου, θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις.
  • Επαναλειτουργία εστιών για φοιτητές κλινικών/εργαστηριακών ασκήσεων.
  • Βιβλιοθήκες: Δεν προβλέπεται για την ώρα η επαναλειτουργία τους.

 

COVID-19ΕπαναλειτουργίαΚοροναϊόςΝίκη ΚεραμέωςΣχολείαΥπουργείο Παιδείας

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σ.Τσιόδρας: Γιατί αλλάξαμε γνώμη για τις μάσκες και τα σχολεία
Νέα δεδομένα από κλινική δοκιμή του Remdesivir

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top