Skip to content

Υγειονομικοί δεν μπαίνουν σε καραντίνα γιατί δεν υπάρχουν αντικαταστάτες

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ» καθώς τις τελευταίες 36 ώρες έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε υγειονομικούς εργαζόμενους της ΜΕΘ, αλλά δεν έχουν μπει σε καραντίνα συνάδελφοί τους «νοσηλευτές που έχουν έκθεση υψηλού κινδύνου γιατί δεν υπάρχει προσωπικό εφεδρείας».

Το σωματείο διαβεβαιώνει ότι έχει υποβληθεί σε εξέταση για όλο το προσωπικό της ΜΕΘ, καθώς και όλων των ασθενών της nonCovid ΜΕΘ.

Ακόμη, η επιτροπή λοιμώξεων πληροφόρησε «έγκαιρα για όλα τα επιπρόσθετα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, για όσους ήρθαν σε στενή επαφή με τον ασθενή και τη συνάδελφο».

Σχετικά με τους εργαζόμενους που παραμένουν σε υπηρεσία λόγω έλλειψης προσωπικό το σωματείο τονίζει με νόημα ότι οι επικουρικοί είναι περσότεροι από 9 που λήγει η σύμβαση τους τον Οκτώβρη και είναι σε άδεια απόλυσης.

Το σωματείο ζητά να «εφαρμοστούν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τους υγειονομικούς».

Επίσης, το συνδικαλιστικό όργανο προειδοποιεί ότι «δεν θα ανεχτεί εξαιρέσεις μπροστά στον κίνδυνο της δημοσίας υγείας, της διασποράς του ιού στο νοσοκομείο και της ατομικής μας προστασίας να προσλάβουν τώρα μόνιμο προσωπικό να μονιμοποιήσουν όλους τους συμβασιούχους».

Αιχμές αφήνει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς το σωματείο καταλογίζοντας τους «υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο» και  καλεί σε γενική συνέλευση του εργαζόμενους την προσεχή Τρίτη στις 12μμ μετά τη στάση εργασίας της ΟΕΝΓΕ  και της ΠΟΕΔΗΝ.

 

COVID-19Αττικό ΝοσοκομείοΚαραντίναΣωματείο Εργαζομένων ΑττικόΤεστ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μεταπτυχιακό για την Οργάνωση και την Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας
Τεστ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top