«Μέσω των ανακαλύψεών τους οι Ρόθμαν, Σέκμαν και Ζίντχοφ αποκάλυψαν το εξαίσια ακριβές σύστημα ελέγχου για την μεταφορά και την παράδοση του κυτταρικού φορτίου», αναφέρει η Επιτροπή Νόμπελ που συνεδρίασε στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, στην ανακοίνωσή της για την απονομή του βραβείου, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. κορόνων (περίπου 884.000 ευρώ).
Για παράδειγμα η έρευνα των τριών ρίχνει φως στο πώς η ινσουλίνη, η οποία ελέγχει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα, παράγεται και απελευθερώνεται στο αίμα στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή, ανέφερε η επιτροπή.
Ο Ρόθμαν είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Γέιλ. Ο Σέκμαν είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ. Ο Ζίντχοφ είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Σε τρεις επιστήμονες το Νόμπελ Ιατρικής 2013
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Κλινική Stem Cell στο Κολωνάκι: Τι εξετάζει ο ΙΣΑ μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Για πρόεδρος του ΠΙΣ στοχεύει ο Γιώργος Πατούλης







Comments (0)