Skip to content

Το Ισραήλ ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Έγκριση έλαβε το εμβόλιο mRNA της Moderna έναντι της COVID-19 από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ για άμεση χρήση στη χώρα.

Ήδη έχει δοθεί άδεια εισαγωγής 6 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το NIAID έναντι της λοίμωξης COVID-19. Η διανομή τους αναμένεται να αρχίσει μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Το Ισραήλ είναι η τρίτη χώρα για την οποία η Moderna έχει λάβει άδεια για το εμβόλιο COVID-19, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 18 Δεκεμβρίου 2020 και τον Καναδά στις 23 Δεκεμβρίου 2020. Επί του παρόντος, οι πρόσθετες άδειες βρίσκονται υπό εξέταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Σιγκαπούρη, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη φάσης 3  για το εμβόλιο έναντι του SARSCOV-2 mRNA-1273 της Modern καταδείχθηκε 94.1% αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε επίσης:  Τα νεότερα για το εμβόλιο της Moderna

«Η σημερινή έγκριση από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας μας και τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της COVID-19. Πρόκειται για την τρίτη έγκριση που λαμβάνει το εμβόλιο μας για την COVID-19 από τις ρυθμιστικές αρχές και την πρώτη εκτός Βορείου Αμερικής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ για τις προσπάθειες του, δεδομένου ότι η αρμόδια ομάδα εργάστηκε αδιάκοπα κοντά τη δική μας, ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη έγκριση του εμβολίου. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε εγκρίσεις και σε άλλες αγορές τις ερχόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες,» σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel.

Σημειώνεται ότι η άδεια χορηγείται σύμφωνα με τον Κανονισμό 29  για ιατρικό προϊόν που προορίζεται για φαρμακευτική αγωγή ντόπιων πολιτών σε περίπτωση επιδημίας ή μεταδοτικής ασθένεια ή προστασία από χημικές ή ραδιενεργές ουσίες, σύμφωνα με τον Κανονισμό 29 των Κανονισμών Φαρμακοποιών(Ιατρικά παρασκευάσματα) – 1986.

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας βασίζεται σε κυλιόμενη υποβολή δεδομένων και βασίζεται στο σύνολο των επιστημονικών στοιχείων που κοινοποιεί η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάλυσης δεδομένων από την κεντρική κλινική μελέτη Φάσης 3 που ανακοινώθηκε στις 30 Νοεμβρίου.

mRNA-1273 της ModernΕμβόλιο έναντι του SARS-CoV-2Εμβόλιο της ModernaΙσραήλ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κικίλιας: Καρατόμησε το διοικητή στην Καρδίτσα
Αυτοψία Κικίλια στο εμβολιαστικό κέντρο του «Άγιου Σάββα»

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top