Παράλληλα, συνεχίζεται για λίγες μέρες ακόμη το μεγάλο Πανελλήνιο Πρόγραμμα ενημέρωσης του Ελληνικού πληθυσμού γύρω από τα σοβαρά οφθαλμολογικά νοσήματα που οδηγούν σε απώλεια της όρασης, με τίτλο «Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη»! Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τις Οφθαλμολογικές Εταιρείες τεσσάρων πόλεων, τους Γιατρούς του Κόσμου και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis. Το πρόγραμμα των δωρεάν οφθαλμολογικών εξετάσεων.
Οι εξετάσεις για το κοινό θα πραγματοποιηθούν κατόπιν ραντεβού έως 17 Οκτωβρίου 2013 στους Δήμους Αθηναίων, Ηλιούπολης, Ν. Ηρακλείου, Πειραιά και Περιστερίου, ενώ θα συνεχιστούν έως το τέλος Οκτωβρίου στα κατά τόπους πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• Δήμος Ν. Ηρακλείου: 14/10, μόνο για τα μέλη των ΚΑΠΗ, 09:30-14:30 και 15:30-18:30, Α’ ΚΑΠΗ, Πολυτεχνείου & Ελπίδος 14, (τηλ. ραντεβού 210 – 2825202, κύριος Ιωάννης Αργύρης)
• Δήμος Περιστερίου: 15/10, 09:30-14:30 και 15:30-18:30, Γ’ ΚΑΠΗ, Κ. Βάρναλη & Ραιδεστού, (τηλ. ραντεβού 210 – 5740590 κυρία Χριστίνα Γαλανοπούλου για τα μέλη του Γ’ ΚΑΠΗ, και 210 – 5727448 κυρία Χαρά Θεοδωράκη για τα μέλη του Ε’ ΚΑΠΗ)
• Δήμος Αθηναίων: 16/10, 15:30-19:30, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 (τηλ. ραντεβού 210 – 4414788, κυρία Αναστασία Στρούντζου)
• Δήμος Πειραιά: 17/10, 09:30-14:30 και 15:30-18:30, Δημοτική Πινακοθήκη, Φίλωνος 29, Παλαιό Ταχυδρομείο, (τηλ. ραντεβού 210 – 4414788, κυρία Αναστασία Στρούντζου)
Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις για το κοινό από ειδικούς επιστήμονες Οφθαλμιάτρους μέλη της Ομοσπονδίας στους ίδιους Δήμους.
Όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε., Επίκουρο Καθηγητή Οφθαλμολογίας κ. Δημήτριο Παπακωνσταντίνου, στην Ελλάδα, τα άτομα με πολύ σοβαρό πρόβλημα όρασης είναι περισσότερα από 25.000 (περίπου 250 ανά 100.000 κατοίκους). Οι αιτίες που οδηγούν σε σοβαρές οπτικές διαταραχές ποικίλουν, όπως ποικίλουν και οι ηλικίες εμφάνισής τους. Οι πιο συχνές είναι το γλαύκωμα, οι παθήσεις της ωχράς κηλίδας, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, η αμβλυωπία κτλ, ενώ υπάρχουν και άλλες λιγότερο συχνές. Ωστόσο, η πρώιμη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων αυτών προλαμβάνει ή/και καθυστερεί τις δυσμενείς τους συνέπειες.

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις σε Δήμους
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Κλινικές Μελέτες: Νέα ΚΥΑ, Εθνικό Μητρώο και οι προκλήσεις του 2026
Προκήρυξη 196 θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ
«Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις»













Comments (0)