Skip to content

ΕΙΝΑΠ: Διαμαρτυρία για επίθεση σε γιατρό από συγγενή θανόντα ασθενούς στη κλινική covid

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Σε καταδίκη της επίθεσης και του προπηλακισμού νοσοκομειακού γιατρού προχώρησε η ΕΙΝΑΠ. Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε από συνοδό θανόντα ασθενούς στη κλινική covid του νοσοκομείου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ».

Απειλές κατά της ζωής τους  που δέχτηκε το προσωπικό του νοσοκομείου, επαναλαμβάνοντας το ένα  σύνηθες την περίοδο της πανδημίας. Το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας- Πειραιά διαμαρτύρεται   για τη στάση της Διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία συνέστησε στη ιατρό να κινηθεί νομικά απέναντι στον δράστη.  «Η στήριξή της εξαντλήθηκε σε δεσμεύσεις για νομική και οικονομική συμβολή– ενώ έπρεπε η ίδια «να μπει  μπροστά» για να προστατέψει και να υποστηρίξει τη γιατρό, εφόσον το συμβάν έλαβε χώρα στο νοσοκομείο» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ.

Επιτακτικά ζητά η ΕΙΝΑΠ από τη Διοίκηση και τη νομική σύμβουλο του νοσοκομείου να αρχίσουν «άμεσα τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες για να προστατέψει το προσωπικό και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως έχει υποχρέωση!». Η ΕΙΝΑΠ  δηλώνει ότι θα σταθεί σε κάθε νοσοκομειακό ιατρό, θύμα τέτοιων περιστατικών βίας.

ΒίαΕΙΝΑΠΚωνσταντοπούλειοΠροπηλακισμόςΣυγγενής θανόντα

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σκουτέλης: Ποια λάθη κάναμε με τα εμβόλια

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top