Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα, η GlaxoSmithKline στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 61% στην Κίνα, λόγω του σκανδάλου που διερευνά η κινεζική κυβέρνηση στον όμιλο, εν μέσω κατηγοριών για δωροδοκίες γιατρών. Σημειώνεται πως η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το 4% των παγκόσμιων πωλήσεων φαρμάκων της Glaxo.
Ταυτόχρονα, καλύτερη εικόνα διαμορφώνεται στις συνολικές πωλήσεις, καθώς στο διάστημα τριμήνου διατηρήθηκαν σταθερές στα 6,51 δισ. λίρες (10,5 δισ. δολάρια). Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 12% και διαμορφώθηκαν στα 969 εκατ. λίρες από τα 1,11 δισ. λίρες το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Στην έρευνα που πραγματοποιούν οι κινεζικές αρχές και έχει διευρυνθεί σε ολόκληρη τη φαρμακευτική βιομηχανία, η GlaxoSmithKline κατηγορείται για δωροδοκίες γιατρών, νοσοκομείων και κυβερνητικών στελεχών σε μια προσπάθεια να πουλήσει περισσότερα φάρμακα σε υψηλότερες τιμές.

“Βουτιά” 61% στις πωλήσεις της GSK λόγω Κίνας
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Γεωργιάδης: Σταματούν οι πληρωμές σε εργαστήρια που δεν “ανεβάζουν” τις εξετάσεις
SOS Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για το ρυθμιστικό πλαίσιο της Τηλεϊατρικής
Αλλαγές στη διοίκηση Νοσοκομείων Αττικής
Σε έναν μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι διορισμοί διοικητών νοσοκομείων
Πρεμιέρα για την πειραματική εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες
Ανανέωση θητείας του διοικητή στο Θριάσιο- Νέος αναπληρωτής διοικητής στο Τζάνειο
Comments (0)