Από την Ιωάννα Βλάχου
Διαιτολόγο-διατροφολόγο, BSc, επιστημονική συνεργάτιδα της ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Η πιο γλυκιά εποχή του έτους φέρνει στο τραπέζι της εδέσματα που μας βάζουν σε πειρασμό. Για πολλούς ανθρώπους οι γιορτές των Χριστουγέννων, πέρα από ευκαιρία χαλάρωσης και συνεύρεσης με αγαπημένα πρόσωπα, αποτελούν και μέρες άγχους. Εκείνοι που το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν σε μια διαδικασία απώλειας ή συντήρησης του σωματικού τους βάρους, τις ημέρες αυτές φαίνεται να διακατέχονται από μια ανησυχία πώς θα καταφέρουν να αντισταθούν στα γλυκά εδέσματα που θα καταλαμβάνουν τα γιορτινά τους τραπέζια.
Είναι κατανοητό ότι δεν είναι εύκολο για όλους μας να αντισταθούμε στα γλυκά. Μήπως όμως θα ήταν καλύτερο, πέρα από να εστιάζουμε απλά στις θερμίδες τους, να έχουμε και κατά νου τη θρεπτική τους αξία και τι προσφέρει το καθένα από αυτά στον οργανισμό μας; Ας αναλύσουμε, λοιπόν, κάποια από τα πιο γνωστά παραδοσιακά γλυκά που κάθε χρόνο κοσμούν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.
Μελομακάρονα
Τα μελομακάρονα παρασκευάζονται χωρίς βούτυρο και άρα δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, δηλαδή εκείνα τα λιπαρά που βλάπτουν την υγεία μας. Αντιθέτως, η παρασκευή τους με ελαιόλαδο αλλά και τα καρύδια που περιέχουν προσφέρουν στον οργανισμό τόσο μονοακόρεστα όσο και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ρυθμίζοντας έτσι το λιπιδαιμικό προφίλ του οργανισμού, προστατεύοντάς μας από τη δημιουργία αθηρωματικών πλακών.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ