Skip to content

Ινστιτούτο Prolepsis: Έκκληση για την άμεση προσφορά τροφίμων στους μαθητές της Θεσσαλίας

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Χείρα βοηθείας στους μαθητές των σχολείων που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία μπορούμε να τείνουμε  μέσω του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Με τη δωρεά μας μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά που διαβιούν πλέον σε επικίνδυνες υγειονομικές συνθήκες.

 

Ήδη είναι χιλιάδες οι πληγέντες σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα που δυσκολεύονται να διασφαλίσουν τα προς το ζην. Υπό αυτές τις συνθήκες το «κατώφλι» της φτώχειας θα περάσουν πολλές οικογένειες στις πληγείσες περιοχές. Στο πλευρό των μαθητών στις περιοχές αυτές βρίσκεται το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis από το 2012 σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας. Το εν λόγω πρόγραμμα παρέχει σε καθημερινή βάση σίτιση με υγιεινά και θρεπτικά γεύματα (γαλακτοκομικά, αρτοσκευάσματα, πίτες, φρούτα κλπ.). Οι μαθητές περιλαμβάνουν ατομικές συσκευασίες και γεύματα έτοιμα προς άμεση κατανάλωση. Εφόσον η καθημερινή σίτιση δεν είναι εφικτή, όπως έχει εφαρμοστεί και στην περίοδο της πανδημίας, παρέχονται πακέτα τροφίμων που καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών για διάστημα μέχρι και 15 ημερών.

Πως μπορείτε να στηρίξετε τα παιδιά:

  •    Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι μπορούν να υποστηρίξουν τη σίτιση των σχολείων τους, κατά το παράδειγμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2016-2023), της Περιφέρειας Πελοποννήσου (2023), αλλά και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (2016–2019).
  •  Ιδιώτες, Ιδρύματα, εταιρείες και οργανισμοί μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ινστιτούτο Prolepsis στο 210 6255700 για να υποστηρίξουν τη σίτιση ενός ή περισσότερων σχολείων ή ακόμα και ενός παιδιού.
  • Για χρηματικές δωρεές μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα diatrofi.prolepsis.gr.
  •    Εταιρείες τροφίμων, γαλακτοβιομηχανίες, εταιρείες παραγωγής φρέσκων αυγών, φρουτοπαραγωγοί, εταιρείες/βιομηχανίες παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου, μπορούν να υποστηρίξουν το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε είδος (π.χ. γάλα, γιαούρτι, αυγά, τυρί, φρούτα, παρθένο ελαιόλαδο).

 

Σημειώνεται πως μέχρι τώρα το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει προσφέρει συνολικά περισσότερα από 17 εκ. γεύματα σε 118.450 μαθητές σε 879 σχολεία. Μόνο  τη σχολική χρονιά 2022-2023 βοηθήθηκαν 7.517 παιδιά- μαθητές σε 186 σχολεία.

Το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis, με την πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ιδρυτικού Δωρητή του Προγράμματος, μαζί με τη σύμπραξη και άλλων δωρητών. Σημειώνεται πως τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε σχολεία κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών όλης της χώρας. Στόχος είναι να παρέχει σίτιση μέσα από ένα δωρεάν μικρό, υγιεινό γεύμα που μοιράζεται σε όλα τα παιδιά του κάθε σχολείου και να προάγει την υγιεινή διατροφή ενθαρρύνοντας τους μαθητές και τις οικογένειές τους να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

 

]

ΘεσσαλίαΙνστιτούτο ProlepsisΜαθητέςΠλημμύρεςΠρόγραμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3.000 συμμετοχές στο συνέδριο για την μεταμόσχευση στην Αθήνα
Περίπου 2,3 δισ. ο τζίρος των ιατροτεχνολογικών στην Ελλάδα

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top