Skip to content

Σύλληψη οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Στα «πράσα» πιάστηκε οδοντοτεχνίτης να πραγματοποιεί παράνομα οδοντιατρικές πράξεις στην Ηλιούπολη. Ο χώρος του δεν διέθετε άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου.

Αυτοψία διενήργησε η Επιτροπή Ελέγχου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, μετά από σχετική καταγγελία. Τα μέλη της επιτροπής διαπίστωσαν πως  ο χώρος ήταν διαμορφωμένος σε οδοντιατρείο και ο  οδοντοτεχνίτης ανέμενε ασθενή για την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών. Ο ασθενής  βρισκόταν εντός του γραφείου στη διάρκεια του ελέγχου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.  Η επιτροπή κάλεσε την Αστυνομία, η οποία κατά τη προβλεπόμενη διαδικασία προσήγαγε τον οδοντοτεχνίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης.  Ήδη  παραπέμπεται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο πρόεδρος του ΟΣΑ, Αθανάσιος Υφαντής υποστήριξε ότι «αποτελεί βασική προτεραιότητα η προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Οδοντιατρικού Επαγγέλματος με την  η πάταξη  της παράνομης άσκησης». Με νόημα ο κ. Υφαντής υπενθύμισε ότι «οδοντιατρικές πράξεις μπορούν να διενεργούν μόνο Οδοντίατροι, που είναι εγγεγραμμένοι στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους και σε χώρους που διαθέτουν Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας Οδοντιατρείου ή Πολϋοδοντιατρείου».

Επιτροπή ΕλέγχουΟδονντιατρικός Σύλλογος ΑττικήςΟδοντίατροςοδοντοτεχνίτηςΣύλληψη

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαδικτυακό σεμινάριο για πνευμονιόκοκκο από τον ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Δωρεάν rapid tests σε 181 σημεία σε όλη την χώρα

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top