Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας να πάρει θέση για «παράνομες μετακινήσεις- τοποθετήσεις Προϊσταμένων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» και πειθαρχικές διώξεις. Αντιμετώπιση τριών διοικητικών υπαλλήλων που υποβαθμίστηκαν και διώχθηκαν παράνομα, ως κομματικού λάφυρου, καταγγέλλουν 15 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» κατηγορούν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι μετακίνησε παράνομα προϊστάμενους της Διοικητικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, υπαλλήλους Κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού, «με πολυετή εμπειρία σε θέση Υποδιευθυντών και Προϊσταμένων Τμημάτων, με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, οι οποίοι ασκούσαν με συνέπεια και ήθος τα νόμιμα καθήκοντά τους, τα οποία τους αφαιρέθηκαν απροσδόκητα χωρίς καμία νόμιμη αιτιολογία, χωρίς να τους έχει ασκηθεί καμία πειθαρχική δίωξη και αντικαταστάθηκαν από υπαλλήλους που δεν διαθέτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις και προσόντα των θέσεων που κατέχουν, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προϋποθέσεις που ορίζουν οι κείμενες νομοθετικές διατάξεις και οι εγκύκλιου του Υπουργείου Εσωτερικών, τοποθετήθηκαν από τη Διοίκηση σε θέσεις κατώτερες των προσόντων τους, καλούμενοι να ασκήσουν καθήκοντα κατηγορίας ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων». Οι βουλευτές υποστηρίζουν πως πέρα από την υποβάθμιση, οι μετακινούμενοι κατηγορήθηκαν για πειθαρχικά παραπτώματα, εξαιτίας της άσκησης των δικαιωμάτων σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα, τη κείμενη εργατική νομοθεσία και το Σύνταγμα των Ελλήνων. Αντί να παροπλίζονται και να διώκονται, οι εργαζόμενοι λόγω των προσόντων τους «θα έπρεπε να αξιοποιούνται στο έπακρο από τη Διοίκηση του νοσοκομείου. Προφανώς, δεν είναι αρεστοί και δεν θεωρούνται εκλογική πελατεία, οπότε η κομματικά διορισμένη Διοίκηση κρίνει σκόπιμο να τους απαξιώσει, να τους υποτιμήσει και να τους ωθήσει ουσιαστικά στις καθ’ όλα νόμιμες και συνταγματικές πράξεις και ενέργειές τους» τονίζεται από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Προτάσσοντας τις τεράστιες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ, την εργασιακή εξάντληση και την επιδείνωση του κλίματος εργασίας και του αίσθηματος παραίτησης που επικρατεί στο ΕΣΥ, ζητάται από τον Υπουργό Υγείας να τοποθετηθεί για την εν λόγω περίπτωση. Οι βουλευτές ζητούν την άποψη του κ. Γεωργιάδη για το γεγονός ότι «η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν ακολούθησε τα προβλεπόμενα από το Ν. 3528/2007 περί προβαδίσματος της κατηγορίας και του βαθμού και ότι μεταξύ ομοιόβαθμων καθήκοντα ασκεί αυτός που έχει περισσότερα χρόνια σε θέση Προϊσταμένου;». Ενημέρωση ζητούν «εάν έχει κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο της Διευθύντριας Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, πριν και κατόπιν των αποφάσεων της Διοίκησης του Νοσοκομείου αναφορικά με τις συνεχείς μετακινήσεις -υποβαθμίσεις Υποδιευθυντών και Προϊσταμένων της Υπηρεσίας της οποίας προΐσταται καθώς και με τις νέες αναθέσεις καθηκόντων προσωρινών Προϊσταμένων». Έλεγχο ακόμη αιτούνται προς την διοίκηση για την εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών που ορίζει ο Ν.4057/2012, σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης υψηλόβαθμου Διευθυντικού στελέχους της Διοικητικής Υπηρεσίας ή αρκέστηκε στην απομάκρυνση και τιμωρία στελεχών της Διοικητικής Υπηρεσίας που άσκησαν τα νόμιμα καθήκοντα τους.
Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό εάν θεωρεί ορθή και σκόπιμη την υποβάθμιση και απομάκρυνση των διοικητικών υπαλλήλων και τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα προς αποκατάσταση της νομιμότητας και της αδικίας, αλλά και ούτως ώστε να μην παρατηρηθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ