Tην υποχρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης στηλιτεύει σε ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση του ΣΦΕΕ. Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας ζητά από την Κυβέρνηση διμερή συμφωνία, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Εδώ καιμία δεκαετία ο φαρμακευτικός προϋπολογισμός είναι ανεπαρκής:
Ο ΣΦΕΕ εξηγεί ότι οι αριθμοί μαρτυρούν πως η επιβάρυνση της φαρμακευτικής αγοράς τα τελευταία 11 χρόνια αυξήθηκε κατά 65%, ενώ η δημόσια χρηματοδότηση μειώθηκε κατά 22% κυρίως ένεκα της κρίσης.
Συνέπεια αποτελεί σύμφωνα με το Σύνδεσμο η καινοτομία να τιμωρείται σε ένα κλάδο που προσφέρει τόσα πολλά στο σύστημα υγείας, στην οικονομία, στην έρευνα, στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία. Η υπερβολική υπερφορολόγηση που φρενάρει την ανάπτυξη, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως οι Έλληνες ασθενείς περιμένουν περισσότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ για πρόσβαση σε νέα φάρμακα. Ωστόσο η συνολική συνεισφορά του φαρμακευτικού κλάδου στην ελληνική οικονομία,
Ωστόσο, ήρθε ο καιρός, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ οι φαρμακευτικές πολιτικές να εστιάσουν από τους βραχυπρόθεσμους ελέγχους κόστους που καθόρισαν την τελευταία δεκαετία, στη παροχή της καλύτερης μακροπρόθεσμης υγείας για το μέλλον των ανθρώπων, με βιώσιμους όρους για τους παρόχους.Μάλιστα ο Σύνδεσος προειδοποιεί ότι εφόσον προχωρήσει η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας, , θα καθυστερήσει περαιτέρω την πρόσβαση των Ευρωπαίων πολιτών στα φάρμακα σε βάρος της Ελλάδας περισσότερο από άλλες χώρες. Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε ένα βήμα προς τα πίσ
Ο ΣΦΕΕ επικεντρώνεται σε τρεις βασικές προκλήσεις και σε συνεργασία με την Πολιτεία προσπαθεί να εκπονήσει τις ανάλογες δράσεις και πολιτικές: 1. Ενίσχυση της χρηματοδότησης και αντιμετώπιση του προβλήματος των υπέρογκων επιστροφών – Αποδοτικότερη διάθεση πόρων μέσω ψηφιακών εργαλείων και ελέγχων. 2. Πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες. 3. Ενίσχυση του αποτυπώματος της φαρμακοβιομηχανίας στην Εθνική οικονομία, μέσω επενδύσεων σε παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη, συνεργασίες μεταξύ Ελληνικών και Διεθνών εταιριών και παροχή υπηρεσιών. Κάλεσμα συνεργασίας γίνται προς την Κυβέρνηση για την επίτευξη βιώσιμων λύσεων, προτείνοντας μια διμερή συμφωνία, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μεταξύ Πολιτείας και φαρμακοβιομηχανίας, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες, ως ένδειξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης και δέσμευσης και ταυτόχρονα ως εγγύηση της διαφάνειας και της προβλεψιμότητας.
Λίστα των μελών του νέου Δ.Σ. όπως προέκυψε από την Γενική Συνέλευση:
Την προσεχή εβδομάδα θα συνεδριάσει σύμφωνα με το καταστατικό το νέο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ