Ο υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» και στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας, εγκαινιάζοντας δύο νέα, αναβαθμισμένα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Οι παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 3,2 εκατ. ευρώ, ενισχύουν ουσιαστικά τις υποδομές επείγουσας φροντίδας στη Βόρεια Ελλάδα και αναβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών του ΕΣΥ.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς – Ο Αγ. Δημήτριος», ο Άδωνις Γεωργιάδης εγκαινίασε τα νέα Τμήματα
Επειγόντων Περιστατικών, παρουσία της διοίκησης, εκπροσώπων της 3ης ΥΠΕ και βουλευτών της Θεσσαλονίκης. Το έργο, προϋπολογισμού 1.716.186,02 ευρώ, περιλαμβάνει πλήρη ανακαίνιση, μετεγκατάσταση και εκσυγχρονισμό των ΤΕΠ, με στόχο τη δημιουργία ενός λειτουργικού, ασφαλούς και τεχνολογικά αναβαθμισμένου περιβάλλοντος για την άμεση αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν αναβαθμισμένους χώρους διαλογής, εξεταστήρια, θαλάμους βραχείας νοσηλείας και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ η λειτουργική αναδιάταξη των χώρων επιτρέπει ταχύτερη ροή ασθενών και καλύτερη συνεργασία των τμημάτων. Ο υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ.
Στη δήλωσή του, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη μεγαλύτερη προκήρυξη μόνιμων ιατρών στην ιστορία του ΕΣΥ, με 1.131 νέες θέσεις, στη
φορολογική ελάφρυνση των εφημεριών που μειώνει τον φόρο κατά περίπου 7.000 ευρώ ετησίως για τους γιατρούς, καθώς και στην επικείμενη ένταξη νοσηλευτών και διασωστών στα βαρέα και ανθυγιεινά. «Τα αιτήματα 30 ετών γίνονται πράξη από αυτή την κυβέρνηση», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι το «Γ. Γεννηματάς» έχει ενισχυθεί σημαντικά σε προϋπολογισμό, προσωπικό και υποδομές. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Έχουμε υπερδιπλασιάσει τον προϋπολογισμό του. Έχουμε αυξήσει πάρα πολύ το προσωπικό του. Το προσωπικό που δουλεύει έχει καλύτερες αμοιβές. Οι νοσηλευτές είναι άμεσα στα βαρέα και ανθυγιεινά. Έχουμε απορροφήσει το 100% των χρημάτων που είχαμε στη διάθεσή μας για έργα και ανακαινίζουμε πλέον το νοσοκομείο. Οπότε, το νοσοκομείο πάει πάρα πολύ καλά. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την διοίκηση για την πολύ καλή μας συνεργασία».
Εγκαίνια νέου ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας
Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας, που εγκαινίασε το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, έργο προϋπολογισμού 1.506.552,09 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το νέο ΤΕΠ, συνολικής επιφάνειας 600 τ.μ., περιλαμβάνει αναδιαρρυθμισμένους χώρους, αναβαθμισμένο εξοπλισμό, βελτιωμένη προσβασιμότητα και σύγχρονες υποδομές που εξυπηρετούν περισσότερα από 24.000 περιστατικά ετησίως.
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη μακρά ιστορία του νοσοκομείου, υπενθυμίζοντας ότι το 2013 αρνήθηκε να
υπογράψει το κλείσιμό του, παρά τις πιέσεις της εποχής των μνημονίων. «Θεώρησα καθήκον μου να προστατεύσω ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί μια ιστορική πόλη όπως η Νάουσα», σημείωσε. Αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση για την αποσύνδεση του Γ.Ν. Νάουσας από το Γ.Ν. Ημαθίας, τόνισε ότι η απόφαση βασίστηκε στην εξαιρετική λειτουργία, το προσωπικό και τα αποτελέσματα του νοσοκομείου. «Με την αποσύνδεση αναγνωρίζουμε την πορεία του νοσοκομείου και δίνουμε ώθηση για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη», κατέληξε ο υπουργός.























Comments (0)