Στην κάλυψη επειγουσών αναγκών σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε νοσοκομεία της χώρας θα κατευθυνθεί το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ που ενέκρινε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αριστοτέλους, ο ΕΟΦ θα εκδώσει εντάλματα πληρωμής τα οποία θα ανέρχονται συνολικά σε 900.000 ευρώ και θα αφορούν ειδικά φάρμακα που εισάγονται μέσω ΙΦΕΤ και αφορούν χρόνιες και σπάνιες παθήσεις προκειμένου να κατανεμηθούν στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο Π.Γ.Ν «Αττικό».
Επίσης, για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών που έχουν προκύψει στη Λέσβο λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών, το υπουργείο Υγείας θα ενισχύσει το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης με επιπλέον 300.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων αλλά και του ντόπιου πληθυσμού σε εμβόλια και υγειονομικό υλικό.
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τις όποιες ελλείψεις παρατηρούνται στις δομές περίθαλψης του δημόσιου συστήματος. Θεωρεί, ωστόσο, ότι με την αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός για το νέο έτος, θα εξομαλυνθούν σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα των ελλείψεων και ότι σε συνδυασμό με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό) που προωθούνται αλλά και με τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, η εικόνα του ΕΣΥ το 2016 θα είναι αισθητά βελτιωμένη», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Ένεση» χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Εγκαινιάστηκε νέο μηχάνημα ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα με δωρεά του Ιδρύματος Στασινόπουλου
Αύξηση μισθών για δημόσιους υπαλλήλους: Τι προβλέπεται για τους γιατρούς του ΕΣΥ
Κλινικές Μελέτες στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Προοπτικές στο 14th Clinical Research Conference















Comments (0)