Ήδη, το πρώτο φορτίο χυμού από τις γενετικά τροποποιημένες μοβ ντομάτες εστάλη από τον Καναδά στη Βρετανία για να δοκιμαστεί το επόμενο διάστημα και να λάβει την έγκριση προκειμένου να κυκλοφορήσει στην αγορά.Οι ντομάτες αναπτύχθηκαν σε εργαστήρια, στο Νόργουιτς της Βρετανίας, και καλλιεργήθηκαν στον Καναδά, όπου και μετατράπηκαν σε 1.200 λίτρα χυμού. Ο λόγος που επελέγη ο Καναδάς, σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν ότι «το ρυθμιστικό πλαίσιο για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς στην Ευρώπη, θα καθιστούσε απαγορευτικά ακριβή» την ολοκλήρωση των ερευνών στη Βρετανία.Οι μοβ ντομάτες παίρνουν το χρώμα τους από την ανθοκυανίνη, ένα αντιοξειδωτικό που πιστεύεται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που τις ανέπτυξαν, ο χυμός τους μπορεί να προστεθεί σε διάφορα φαγητά – π.χ. σε πίτσα ως σάλτσα – και να τα καταστήσει πιο υγιεινά, ισχυρισμός που θα αποδειχθεί ή θα διαψευστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με κλινικές μελέτες σε καρδιοπαθείς Βρετανούς.Επιπλέον, οι μοβ ντομάτες διατηρούνται για περισσότερο καιρό, καθώς η ουσία που περιέχουν εμποδίζει την αποσύνθεση και την εμφάνιση μούχλας.Τα επιχειρήματα των επιστημόνων υπέρ του προϊόντος πάντως φαίνεται πως δύσκολα θα πείσουν τους πολεμίους των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, ακόμη κι αν αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μια καλλιέργεια που μεταλλάχθηκε προκειμένου να αναπτύξει μεγαλύτερη αντίσταση σε παρασιτοκτόνα και ζιζανιοκτόνα.
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ